Feature Request: Action - Is Colliding With

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Feb 12, 2015 5:04 pm

I noticed that there's an overlap action, and a "On Collision With" but there's no continuous colliding action.

@Ashley

Can you make a "Is Colliding With" action that checks is objects are continuously colliding with each other? Currently the way to get around this is to make an "OR" event using "Overlapping at offset" events 1 pixel in every directly
The moderators are corrupt and ban for no reason, especially that condescending neckbeard asshole Kyatric. The forums are filled with fanboys.
Banned User
B
22
S
7
G
1
Posts: 558
Reputation: 2,925

Post » Thu Feb 12, 2015 5:17 pm

How about just plain overlapping?
Image ImageImage
B
164
S
49
G
138
Posts: 7,957
Reputation: 91,880

Post » Thu Feb 12, 2015 5:42 pm

I'm using 8-bit graphics with an in-game resolution of 256x224, it leaves a gap that's pretty visible.
The moderators are corrupt and ban for no reason, especially that condescending neckbeard asshole Kyatric. The forums are filled with fanboys.
Banned User
B
22
S
7
G
1
Posts: 558
Reputation: 2,925

Post » Thu Feb 12, 2015 9:33 pm

Nesteris wrote:I'm using 8-bit graphics with an in-game resolution of 256x224, it leaves a gap that's pretty visible.

Overlapping at offset of 1px might work.
My professional Royalty Free Music at Scirra Assets Store
--------------------------------
Specs: i5 2500, 16gb of ram, gtx 770, win 7, Focusrite Scarlett 8i6, Mackie mr8mk2, Alesis 320, browsing the net on chrome.
B
76
S
20
G
19
Posts: 1,931
Reputation: 17,159

Post » Thu Feb 12, 2015 9:49 pm

@megatronx

For some reason it leaves a 1px gap, no idea why.
The moderators are corrupt and ban for no reason, especially that condescending neckbeard asshole Kyatric. The forums are filled with fanboys.
Banned User
B
22
S
7
G
1
Posts: 558
Reputation: 2,925

Post » Thu Feb 12, 2015 10:17 pm

Nesteris wrote:@megatronx

For some reason it leaves a 1px gap, no idea why.


It does sometimes, i know.
My professional Royalty Free Music at Scirra Assets Store
--------------------------------
Specs: i5 2500, 16gb of ram, gtx 770, win 7, Focusrite Scarlett 8i6, Mackie mr8mk2, Alesis 320, browsing the net on chrome.
B
76
S
20
G
19
Posts: 1,931
Reputation: 17,159

Post » Fri Feb 13, 2015 1:51 am

What you describe is exactly what "Is overlapping" is for. If you have a problem with "Is overlapping", it would probably be worth investigating that separately before requesting a new feature.
Scirra Founder
B
378
S
220
G
84
Posts: 23,868
Reputation: 188,109

Post » Fri Feb 13, 2015 5:06 am

Ashley wrote:What you describe is exactly what "Is overlapping" is for. If you have a problem with "Is overlapping", it would probably be worth investigating that separately before requesting a new feature.


There is a bug that comes up at random that adds extra frame of 1px width to the sprite ( at least that's how it looks like; sometimes in image editor from which you can't remove it, and other times at runtime) but not to collision mask. It's impossible to reproduce since it's... random.
My professional Royalty Free Music at Scirra Assets Store
--------------------------------
Specs: i5 2500, 16gb of ram, gtx 770, win 7, Focusrite Scarlett 8i6, Mackie mr8mk2, Alesis 320, browsing the net on chrome.
B
76
S
20
G
19
Posts: 1,931
Reputation: 17,159

Post » Fri Feb 13, 2015 1:46 pm

megatronx wrote:
Ashley wrote:What you describe is exactly what "Is overlapping" is for. If you have a problem with "Is overlapping", it would probably be worth investigating that separately before requesting a new feature.


There is a bug that comes up at random that adds extra frame of 1px width to the sprite ( at least that's how it looks like; sometimes in image editor from which you can't remove it, and other times at runtime) but not to collision mask. It's impossible to reproduce since it's... random.


+1
Also, they're both solid objects, so they can't overlap. "Is Overlapping at offset" produces random gaps for no reason.

Would it really be that hard to make the action anyway? Doesn't the engine already check collisions for everything?
The moderators are corrupt and ban for no reason, especially that condescending neckbeard asshole Kyatric. The forums are filled with fanboys.
Banned User
B
22
S
7
G
1
Posts: 558
Reputation: 2,925

Post » Fri Feb 13, 2015 2:37 pm

Bugs aren't reasons to suggest new features. You should file a bug report following all the guidelines for it to be investigated properly. Step 1 will be to find a reliable way to reproduce it in a new project, too - otherwise I can't prove that it's not your other events that are adding a gap by accident.
Scirra Founder
B
378
S
220
G
84
Posts: 23,868
Reputation: 188,109


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: lasneo and 8 guests