Feedback for First Tutorial (Ghost Shooter)

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Mon Jan 28, 2013 5:17 pm

Hi,

I'm very interested and excited about trying C2, but I have to say that my interest is diminished since I tried the demo for the first example tutorial, the ghost shooter. I found that after a few seconds of play, the character no longer responded appropriately to my key presses of the arrow keys for movement. I can only speculate as to the causes of this problem, but let me first describe what happens. Play begins as expected, but after about five seconds of moving around and shooting simultaneously, key presses begin to have unexpected/unpredictable results. Pressing a left arrow key results in a renewed movement to the right or no movement at all, for example. I'm using a CMStorm Quickfire Pro keyboard with n-key rollover and 1ms polling, so I'm wondering if this is the difference that causes the demo game to fail for me. I was kind of surprised at the apparent brokenness of the very first demo offered to new users of your product. I would have reported this under the bug section, but the rules state that all bugs reported without an attached file would be closed without response. Obviously, I can't provide the file needed as this demo is not my work.

See below for a partial DxDiag:

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 1/28/2013, 03:20:13
   Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit (6.1, Build 7601) Service Pack 1
           Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: BIOSTAR Group
       System Model: TZ68K+
               BIOS: BIOS Date: 07/26/11 14:27:34 Ver: 04.06.04
          Processor: Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz (4 CPUs), ~3.3GHz
             Memory: 16384MB RAM
Available OS Memory: 16296MB RAM
   
    DirectX Version: DirectX 11

------------
DxDiag Notes
------------
      Display Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 2: No problems found.
        Sound Tab 3: No problems found.
          Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D:    0/4 (retail)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
          Card name: NVIDIA GeForce GTX 680
       Manufacturer: NVIDIA
          Chip type: GeForce GTX 680
     Display Memory: 4042 MB
   Dedicated Memory: 1994 MB
      Shared Memory: 2047 MB
       Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
       Monitor Name: Generic PnP Monitor
      Monitor Model: EPSON PJ
        Monitor Id: SECA50A
        Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.000Hz)
        Output Type: HDMI
       Monitor Name: AOC V22
      Monitor Model: F22
        Monitor Id: AOC2200
        Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.000Hz)
        Output Type: HD15
      
            DXVA-HD: Supported
       DDraw Status: Enabled
        D3D Status: Enabled
        AGP Status: Enabled

-------------
Sound Devices
-------------
            Description: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
      
            Description: EPSON PJ-1 (NVIDIA High Definition Audio)
Default Sound Playback: No
Default Voice Playback: No
            
            Description: Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)

            
---------------------
Sound Capture Devices
---------------------
            Description: Microphone (Realtek High Definition Audio)

            Description: Microphone (2- Philips SPC1300NC PC Camera; Audio (Microphone))


-------------------
DirectInput Devices
-------------------
      Device Name: Programmable Hotkeys
     
      Device Name: Saitek X52 Flight Controller (USB)
       
      Device Name: Model 683 Programmable Keypad
       
      Device Name: Corsair Vengeance M60 Mouse

      Device Name: Quick Fire PRO Keyboard
       
                                  
Poll w/ Interrupt: No

-----------
USB Devices
-----------
+ USB Root Hub
| Matching Device ID: usb\root_hub20
| Service: usbhub

--------------
System Devices
--------------
     Name: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
     Name: Intel(R) HD Graphics 3000
     Name: NVIDIA GeForce GTX 680
     Name: Xeon E3-1200/2nd Generation Intel(R) Core(TM) Processor


     
B
2
Posts: 4
Reputation: 258

Post » Mon Jan 28, 2013 7:27 pm

To be clear, you're talking about the link to the demo for the project, or are you talking about you went through the steps to create the demo and you're seeing this performance when you run your project?
B
26
S
8
G
3
Posts: 210
Reputation: 5,973

Post » Mon Jan 28, 2013 7:29 pm

When I first clicked the link to the demo for the project and it takes me to the html at http://www.scirra.com/demos/ghosttutorial/. I haven't even begun to attempt to make my own project yet. I'm not sure why this is happening because I haven't encountered this with other games/programs.
B
2
Posts: 4
Reputation: 258

Post » Mon Jan 28, 2013 9:28 pm

That is odd as it does not happen for myself or most of the other users. I use IE9 and everything is working fine for me. Which browser are you using? I don't think the behavior you are seeing has to do with construct itself, and most likely is a browswer/machine issue. Otherwise it would be more widespread and repeatable. Have you tried in different browsers?
B
49
S
11
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,428

Post » Mon Jan 28, 2013 11:22 pm

I have seen oddity with the keyboard like you're talking about occasionally with Chrome in both HTML5 and flash games. I can make it happen in the demo as well, but can't reproduce it in FF or IE. Seems more like a keyboard hook issue in Chrome than anything else.
B
26
S
8
G
3
Posts: 210
Reputation: 5,973

Post » Mon Feb 11, 2013 7:54 am

Okay, is there a way to resolve it for Chrome users or do we just have to notify players that "this game works best with" IE or FF or what have you?
B
2
Posts: 4
Reputation: 258

Post » Tue Feb 12, 2013 9:58 pm

I'm not sure it's the browser. The fully polished version of the Ghost Shooter works for me just fine in Chrome, but the posted tutorial version I cited the link for in my previous post still breaks after a short stint of playing. How is this resolved?Infinityseed2013-02-12 21:59:55
B
2
Posts: 4
Reputation: 258


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests