Few seconds freeze while playing preview

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Mon Oct 14, 2013 12:17 pm

Dont know if this belongs to support forum or bug forum , so I am just going to place it here.

Issue I am having is that everytime I preview a game, even the simplest one. There is a freeze that happens few seconds in and lasts anywhere from 2-3 second to 10-20 seconds.

Is this known behavior ? Or a bug.

What is causing it, can I prevent it?

B
9
S
2
G
1
Posts: 15
Reputation: 798

Post » Mon Oct 14, 2013 12:29 pm

Which browsers have you tried on which devices and is it the same across all of them?
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,249
Reputation: 192,240

Post » Mon Oct 14, 2013 6:26 pm

It happens on latest version of firefox , on both win8 and win7 (64bit). And on both steam, and regular versions of C2. And in latest build and few before.

It is usually ok first run on firefox, and than gradually worsens.
Also its worse when the game is more complex.

---

As for Chrome , i tested it now. And there are no freezesPunxel2013-10-15 07:00:54
B
9
S
2
G
1
Posts: 15
Reputation: 798

Post » Thu Oct 17, 2013 9:08 am

I'm having the same problem on my BlackBerry Z10 while playing a level (platformer), 10 seconds in and a random freeze occurs for 2-3 seconds. I debugged it, removing large images, optimizing events, then stripping some, I managed to improve performance but the freezing's still there :(

It also happens on the Tizen platform (and also the main reason my game keeps getting rejected)...

I use Chrome for testing, the freezing happens there but for less time.
Using r147, the problem has been there since r130.
B
21
S
8
G
1
Posts: 1
Reputation: 2,288

Post » Thu Nov 13, 2014 11:41 am

Hi there,
Im having the same problem. Previewing my platformer game and ocasionaly everything freezes for about 4 seconds. Any ideas yet??
B
8
S
4
G
1
Posts: 191
Reputation: 1,873

Post » Thu Nov 13, 2014 2:20 pm

@marcel1980 - I'm only going to ask what I asked before, because I need to know! Which browsers have you tried on which devices and is it the same across all of them?
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,249
Reputation: 192,240

Post » Thu Nov 13, 2014 5:55 pm

Ashley wrote:@marcel1980 - I'm only going to ask what I asked before, because I need to know! Which browsers have you tried on which devices and is it the same across all of them?


Hi Ashley, it happens on my desktop imac (Bootcamp WIN) when running in Opera and Chrome. IE is functioning without problems. Also when i export via cocoonJS and test on iphone5, everything seems ok.
B
8
S
4
G
1
Posts: 191
Reputation: 1,873


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests