Firts game creating attempts

Post your Construct-made creations!

Post » Tue May 27, 2008 4:49 pm

uses Pixel shader 2.0
http://www.speedyshare.com/805201383.html

A "small" sample of a menu im working on , i will probably change it cause there were some problems with bumpmap intensity\x\y\z and a lot of small bugs causing trouble ;-)

Anyway just tell me if it slow down dramatically ;-)
almost there
B
6
S
2
G
5
Posts: 47
Reputation: 2,024

Post » Tue May 27, 2008 5:17 pm

WOW.

That is a really amazing combination of bumpmapping and 3d box.

Seriously impressive.

By the way, it didn't slow down on my laptop's builtin crappy GPU. :)
B
3
S
2
G
5
Posts: 1,777
Reputation: 5,529

Post » Tue May 27, 2008 6:08 pm

This is one of the best demos I've seen so far! Excellent job! Any tips on how you achieved the effect?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Tue May 27, 2008 7:02 pm

Sure :) but its hard to explain everything (if you lack in eng)

so here is the .cap

http://www.speedyshare.com/126120137.html

p.s. im messy in conditions ^^ so don't mind them :P

Oh and one more thing : dunno if these are bugs but i have some question to them ;-)

1 . http://img329.imageshack.us/img329/2782/1zhv0.jpg
I wanted to make zoom(variable) := zoom +1 but it doesnt work


2 . http://img329.imageshack.us/img329/3003/2zsx2.jpg
one difference betwen the conditions are x -> y but the second one displays a picture


3. http://img91.imageshack.us/img91/3916/3zhq2.jpg
how can i choose the name of the variables to compare them ?


4. http://img382.imageshack.us/img382/9841/4zqx8.jpg
when i change one of the x/y/z/intensity it makes them bold but not saving the value
almost there
B
6
S
2
G
5
Posts: 47
Reputation: 2,024

Post » Tue May 27, 2008 8:33 pm

Im going check this out tonight! :D
B
13
S
3
G
5
Posts: 286
Reputation: 3,193

Post » Wed May 28, 2008 9:07 pm

I borrowed a friends computer to get ps2.0 and i have3 to say: Wow! That's really great!

It had a very bad slowdown on his computer though, but it's a bad computer.
B
8
S
2
G
5
Posts: 744
Reputation: 3,288

Post » Thu May 29, 2008 4:01 am

Ok i've done the second version menu ;-) its 90% finished , just need to add 2 more buttons and some sound to them. (hope the music works )




When operating on 3d boxes construct got an error every 5 min ;P

and i still cant make fullscreen in the menu (it throws a bug)


Here is the Menu file :) (enjoy ^^ )
\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/
Also uses pixel shader 2.0
http://www.speedyshare.com/828489764.html
/\/\/\//\//\/\/\//\/\/\/\/\/\/\

P.S. I found out when you are exporting a game and have music files paths -> "finame.mp3" the main directory for the music files will be the *.cap directory and not the one of the *.exe
almost there
B
6
S
2
G
5
Posts: 47
Reputation: 2,024

Post » Thu May 29, 2008 8:12 am

0_0 WOW, that was amazing, how did you make the 3d looking spaceship???
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (maybe)" Construct Classic - Examples Kit
B
86
S
28
G
13
Posts: 2,092
Reputation: 15,009

Post » Thu May 29, 2008 6:02 pm

^ It's all 3D Boxes with some sides transparent.

Looks nice. Only tip would be to slow the stars WAY down, and move them behind the planet ... it looks like snow. Keep in mind how large a star is ;)

Unless you were going for that snowy look, then more power to you.
B
2
S
2
G
5
Posts: 391
Reputation: 2,432

Post » Fri May 30, 2008 3:29 am

That is freakin cool. So cool, in fact, I will now go change my pants.
B
3
S
2
G
4
Posts: 310
Reputation: 2,120

Next

Return to Your Creations

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest