Free run game : "gap"

Get help using Construct 2

Post » Wed Oct 10, 2012 2:46 pm

Hello again,

Again a wild problem appeared.
The gap between background. Can You help me with it ?

Or maybe is there a much better way to loop background. My goal is to make it infinite loop for bg as in typical free run game.

Btw. Is there any free run game in .capx which I can use as example ? This is most easiest way to learn for me.

http://www.sendspace.com/file/akfajn Kamilus2012-10-10 14:54:11
B
4
S
1
G
1
Posts: 8
Reputation: 476

Post » Thu Oct 11, 2012 2:23 pm

Hmm, I don't see any gaps in Chrome or Firefox so I'm not sure what you mean. Could you get a screenshot of it?
B
27
S
8
G
8
Posts: 903
Reputation: 8,452

Post » Thu Oct 11, 2012 5:33 pm

http://imageshack.us/photo/my-images/155/przechwytywaniedf.png/

B
4
S
1
G
1
Posts: 8
Reputation: 476

Post » Sat Oct 13, 2012 11:59 am

Sooo... any one could help me? Or give another idea how to make free run game ? I stuck with this ;/
B
4
S
1
G
1
Posts: 8
Reputation: 476

Post » Sat Oct 13, 2012 3:44 pm

I don't see any gaps like that. There have been some issues with gaps in tiled backgrounds that were fixed by updating the graphics driver, maybe if you try that?
B
27
S
8
G
8
Posts: 903
Reputation: 8,452

Post » Sat Oct 13, 2012 4:16 pm

In the "Sidescroller/Platformer genre" section of the how do I FAQ you can find examples of infinite scrollings in different ways.
Pick the one that is the closest to the way you implemented your game so far.

Consider also posting a capx as it is impossible to know how you set things and so give a precise answer from a still screenshot of your game in preview.Kyatric2012-10-13 16:17:04
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Thu Oct 18, 2012 12:11 am

still the same, here is the capx file.


http://speedy.sh/yjN7x/runner.capx

What i noticed, those gaps are getting bigger with time.. I'm using chrome as a browser, and yes my graphics driver is updated.
B
4
S
1
G
1
Posts: 8
Reputation: 476

Post » Fri Oct 19, 2012 12:05 pm

I am really sorry for spaming but still i have no progress..
I tried to do something another like bullet motion and wraping but it also doesn't work...

here it is again .. : http://speedy.sh/yjN7x/runner.capx


OK... I've done this. Thank You for Your patient.

Note for ppl who will have this same problem. Focus on sprites or background which are you using. They must be set well. I had big mess and thats is why it doesn't work correctly.
Kamilus2012-10-19 13:33:55
B
4
S
1
G
1
Posts: 8
Reputation: 476


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests