Fullscreen Error

For questions about using Classic.

Post » Tue May 10, 2011 6:42 pm

I have an options layout in my game in which you can toggle the fullscreen and sound options of my game (I haven't done the sound yet), but when I test it, it doesn't work! and I can't find out what's wrong and I can't explain it so I uploaded the .cap in a .zip here:[url:z8q9o0uz]http://www.filedropper.com/save[/url:z8q9o0uz] can you tell me if you find the problem :?
Nothing goes unanswered!
B
22
S
5
G
1
Posts: 430
Reputation: 3,383

Post » Sat May 14, 2011 1:33 pm

Does no one know?
Nothing goes unanswered!
B
22
S
5
G
1
Posts: 430
Reputation: 3,383

Post » Sat May 14, 2011 4:51 pm

Your zip file is invalid...

can you just upload the .cap ?
B
5
G
1
Posts: 23
Reputation: 778

Post » Sun May 15, 2011 12:37 pm

ok new link:[url:3rv3bxey]http://www.mediafire.com/?7kgzh7olfloudbf[/url:3rv3bxey]
Nothing goes unanswered!
B
22
S
5
G
1
Posts: 430
Reputation: 3,383

Post » Mon May 16, 2011 7:01 am

Just add a window object and use the action maximize ;)
B
30
S
6
G
5
Posts: 433
Reputation: 6,061

Post » Mon May 16, 2011 8:12 am

The problem is since events are run top to bottom the game is set to go to fullscreen and back to a window in the same tick. All 4 of the "fullscreen" sprites are being clicked on since they are at the same location. Just handling one of the sprites being clicked on will be enough.

Here is a more organized version that works:
B
79
S
24
G
54
Posts: 4,753
Reputation: 40,769

Post » Mon May 16, 2011 8:05 pm

@R0J0hound
that is tidier but when you leave the options menu and come back to it the button gets reset to fullscreen off even when in fullscreen mode, thanks for the hint i'll try to make it work tomorow
Nothing goes unanswered!
B
22
S
5
G
1
Posts: 430
Reputation: 3,383

Post » Mon May 16, 2011 8:25 pm

Add another event:

-> Start of Layout
-> global variable 'Fullscreen' is equal to "on"
+ FullscreenOn : send to front
B
79
S
24
G
54
Posts: 4,753
Reputation: 40,769

Post » Mon May 16, 2011 11:04 pm

Thanks for that! Just one more question; do you think the title menu is good as it is, or do you think I should add sound/music and background animation?
Nothing goes unanswered!
B
22
S
5
G
1
Posts: 430
Reputation: 3,383

Post » Tue May 17, 2011 3:42 am

It already looks pretty fancy. I'd focus more time on the game itself where the player will spend most of their time. If you do further improve the options menu it will be just icing on the cake.
B
79
S
24
G
54
Posts: 4,753
Reputation: 40,769

Next

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests