Fullscreen game freezes CC

For questions about using Classic.

Post » Sun Jul 10, 2011 2:59 pm

Someone have similar issue?
Having CC open in background and hitting preview (or running exported exe of any game made in CC) it freezes CC for at least 15-20 seconds.
ImageImageImageImage
B
140
S
58
G
36
Posts: 2,547
Reputation: 31,170

Post » Sun Jul 10, 2011 3:04 pm

One possibility I've seen is anti-virus software scanning the temp.exe. I put in a bypass or Kaspersky would do the same to me.zenox982011-07-10 15:04:38
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
120
S
28
G
68
Posts: 4,844
Reputation: 48,289

Post » Sun Jul 10, 2011 3:14 pm

did not help. I've added
...program files\scirra\*
and
...Roaming\Scirra\*
to bypass in Avast, but it still freezes CC :/
ImageImageImageImage
B
140
S
58
G
36
Posts: 2,547
Reputation: 31,170

Post » Sun Jul 10, 2011 3:19 pm

If you're feeling confident, disable Avast totally (maybe disconnect your internet temporarily) and if it still freezes, at least you've totally eliminated that as a possibility.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
120
S
28
G
68
Posts: 4,844
Reputation: 48,289

Post » Sun Jul 10, 2011 3:21 pm

Did that too as well. still the same
ImageImageImageImage
B
140
S
58
G
36
Posts: 2,547
Reputation: 31,170

Post » Sun Jul 10, 2011 3:23 pm

Is this a recent thing or has it always happened?

Does it happen with earlier examples (maybe one of the demos from here)?

Is it games with a lot of gfx/sounds to pre-load?
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
120
S
28
G
68
Posts: 4,844
Reputation: 48,289

Post » Sun Jul 10, 2011 3:24 pm

Can you post any .cap for us to try?
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
120
S
28
G
68
Posts: 4,844
Reputation: 48,289

Post » Sun Jul 10, 2011 3:29 pm

We discussed about it on Russian site too. Most people have same issue
B
2
S
2
G
2
Posts: 158
Reputation: 1,366

Post » Sun Jul 10, 2011 3:29 pm

Not sure when it started, never used fullscreen before heh, but it happens in every project - doesn't matter if it's only one text object or loads of gfx/sounds - even made it freeze using blank new project with [code]+ MouseKeyboard: On any key pressed
-> System: Switch to Fullscreen mode[/code]
ImageImageImageImage
B
140
S
58
G
36
Posts: 2,547
Reputation: 31,170

Post » Sun Jul 10, 2011 3:31 pm

yeah
fullscreen issue

but there's nothing in here, just one event :)
ImageImageImageImage
B
140
S
58
G
36
Posts: 2,547
Reputation: 31,170

Next

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests