Game Maker and Construct 2

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Oct 27, 2011 4:18 pm

Hello friends! I'm new to the forum and the construct. I have used the tool Game Maker for a long time but found it very interesting that this new version of the construct. I wonder how to create rooms in the construct? Are the layers? Thanks in advance sorry for my poor English.
Be nice with others and with yourself!
My musics: https://soundcloud.com/vinians
My C2 Forum:
http://nmbr.forumeiros.com/
My Site:
http://www.dicasebytes.com.br
B
21
S
5
G
6
Posts: 166
Reputation: 4,885

Post » Thu Oct 27, 2011 4:37 pm

Hi Vinians, you might be interested in the beginner's guide which covers a lot of the basic concepts!

"Rooms" are called "Layouts" in C2, and there are layers too - both covered in more detail in that guide.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,951
Reputation: 178,578

Post » Thu Oct 27, 2011 4:47 pm

I too come from Game Maker Vinians but it was C2's behaviours that drew me in, I can easily do things (like physics) in C2 which I would have no chance doing in GM.
B
72
S
25
G
9
Posts: 382
Reputation: 10,649

Post » Thu Oct 27, 2011 6:20 pm

Thanks ppls, I get it!
[QUOTE=Nickydude] I too come from Game Maker Vinians but it was C2's behaviours that drew me in, I can easily do things (like physics) in C2 which I would have no chance doing in GM. [/QUOTE]
Yeah really physics is really neat thing! But by now Im interested in using AJAX.
Be nice with others and with yourself!
My musics: https://soundcloud.com/vinians
My C2 Forum:
http://nmbr.forumeiros.com/
My Site:
http://www.dicasebytes.com.br
B
21
S
5
G
6
Posts: 166
Reputation: 4,885


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: austinblackbelt, Televangelist, TRMG and 4 guests