Game = Virus??

For questions about using Classic.

Post » Tue Sep 20, 2011 3:48 pm

So I exported my game to .exe just to test the music out (it is still very basic, just a menu really). When I ran the file nothing happened. Then I got a popup from Norton saying that it had blocked a "High Risk Program" and that my computer was now safe (it deleted the file I believe).

..should that worry me?
B
4
G
2
Posts: 44
Reputation: 1,088

Post » Tue Sep 20, 2011 3:56 pm

There is certainly nothing wrong with CC or the exported .exe files so it's more than likely Norton being twitchy, or a false positive.

If you are at all concerned, upload the file HERE which will scan it with all the current AV software.zenox982011-09-20 16:04:26
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
120
S
28
G
68
Posts: 4,844
Reputation: 48,289

Post » Tue Sep 20, 2011 4:18 pm

OK that is what I was thinking but I just wanted to check.
B
4
G
2
Posts: 44
Reputation: 1,088

Post » Tue Sep 20, 2011 5:16 pm

On the note of testing the music, mine will not work. I have it in the music subfolder, and my event is: "On start of layout" "XAudio2: play music AppPath & Music\EpicScale.mp3"

But the music won't play when I run it or compile it out to an .exe. Any suggestions? I know I am doing something wrong but the sourceforge video link is bad. I didn't see anything in the tutorials section, but if there is something a link would be awesome,
B
4
G
2
Posts: 44
Reputation: 1,088

Post » Tue Sep 20, 2011 6:29 pm

Try AppPath & "\Music\EpicScale.mp3"
"Construct 4 lets YOU make advanced games! (maybe)" Construct Classic - Examples Kit
B
86
S
28
G
13
Posts: 2,092
Reputation: 15,009

Post » Tue Sep 20, 2011 6:44 pm

Appath automatically adds the slash.
Atleast on my computer.
B
18
S
4
G
1
Posts: 413
Reputation: 2,512

Post » Tue Sep 20, 2011 7:10 pm

[QUOTE=Jayjay] Try AppPath & "\Music\EpicScale.mp3"[/QUOTE]

Jayjay and Urled are correct.


-> XAudio2: Play music AppPath & "Music\EpicScale.mp3" (including the quotes)

or

-> XAudio2: Play music AppPath & "\Music\EpicScale.mp3" (including the quotes)

I think the first backslash is optional(Urled) and you might need a trigger once event depending on how you trigger it. (i havent used mp3 files myself).
chrisbrobs2011-09-20 19:11:45
B
19
S
6
G
7
Posts: 1,205
Reputation: 7,298

Post » Tue Sep 20, 2011 7:46 pm

Nothing worked.

Here is my .cap: http://dl.dropbox.com/u/37944002/GODWIPCLASSIC.capCrazedgoalie562011-09-20 20:11:34
B
4
G
2
Posts: 44
Reputation: 1,088

Post » Tue Sep 20, 2011 7:59 pm


Oopsy daisy! The link you clicked appears to not exist in our interbanks.

Rest assured, this has been noted. An angry email has been dispatched to our web developer.
----

You should have included the whole folder as a zip.

Are you sure the file is an mp3 (not just a wmv or something with mp3 as an extension?)
Because i see no reason why it should work.

It works great when I tried.



You can try and set a text objects text to AppPath & "Music\EpicScale.mp3"
and see if the filename matches the files path in the folder adress bar.
B
18
S
4
G
1
Posts: 413
Reputation: 2,512

Post » Tue Sep 20, 2011 8:12 pm

OK so no luck. It is an MP3 and I made my events look exactly as yours did. I also fixed the link, not sure why it wasn't working.
B
4
G
2
Posts: 44
Reputation: 1,088

Next

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests