gamepad not working with NodeWebkit preview

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Mon Jan 06, 2014 7:39 pm

@sqiddster works fine on windows 7 for me as well. It's windows 8.1 where it's not working.
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

Post » Mon Jan 06, 2014 7:41 pm

oh, ok, sorry, missed that part ;)

That's rather concerning. If you're an isolated case you don't have to worry too much, but if windows 8.1 actually breaks gamepad in NW lots of us are in big trouble...

Anyone with 8.1 and a 360 controller who can test?
B
92
S
31
G
24
Posts: 3,191
Reputation: 32,689

Post » Mon Jan 06, 2014 8:08 pm

Ok, so I've tested on Windows 7 and Windows Vista and it worked as expected on both. I've also now tested on 2 separate Windows 8.1 computers and it didn't work on either of them (as before, it worked in Chrome, just not Node-webkit).

@Ashley it may be time to move this over to bug reports, unless there's someone else out there with windows 8.1 and an Xbox360 controller that can make it work properly in Node-webkit.

It may also be worth noting that I'm using the 64 bit version of r156.Burvey2014-01-06 20:17:20
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

Post » Mon Jan 06, 2014 10:12 pm

When I posted earlier that it had worked, it was on Windows 8.1. So I don't think it's that.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,441
Reputation: 194,661

Post » Mon Jan 06, 2014 10:19 pm

@Ashley Really? That's so strange. Now it's really bugging me because I was able to replicate the problem on 2 different machines running 8.1 I was using the same controller but I don't think that would matter since it works in the other versions of windows that I tested, and it works in chrome too.

Just out of curiosity, is there anyone out there that has made a Node-Webkit version of there game which supports the gamepad object? I would like to try it and see if it works for me. You never know, I suppose, and I'm really out of ideas.Burvey2014-01-06 22:27:54
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

Post » Mon Jan 06, 2014 10:32 pm

Have you tried wiggling the wire?...

Sorry could not resist, are you sure the pad is geniune Microsoft as there are one hell of a lot of snide 360 pads about, wondering if 8.1 can detect the fakes... I really can't think of any other reason for this, bit of a mystery.
As long as I can move left, right and fire, I'm Happy...
B
42
S
15
G
11
Posts: 655
Reputation: 12,260

Post » Mon Jan 06, 2014 10:38 pm

@Pixel perfick LOL I needed a laugh. Thank you for that. :)

Yes, I'm positive it's genuine. And it does work in 8.1, just in chrome, not in node-webkit.
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

Post » Wed Jan 08, 2014 6:02 am

I was just wondering if anyone else with Windows 8.1 and a gamepad is able to use the gamepad successfully with Node-Webkit or not.Burvey2014-01-08 06:02:31
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

Post » Wed Jan 08, 2014 5:45 pm

[QUOTE=Burvey] I was just wondering if anyone else with Windows 8.1 and a gamepad is able to use the gamepad successfully with Node-Webkit or not.[/QUOTE]

Works here fine under Node-Webkit on two machines running Windows 8.1, one a fresh install, the other an upgrade from Win7. Both are 64bit.

I suggest trying something like XB360CE to see if your gamepad works with that enabled, which might help narrow down the problem. If it works with that, then something is either wonky with the gamepad, or wonky with Node-Webkit.

If it works with XB360CE but doesn't work without it, that points to an issue w/ Node-Webkit or your drivers. Maybe try totally wiping your C2 install and reinstalling in that case.digitalsoapbox2014-01-08 17:46:40
B
80
S
46
G
24
Posts: 525
Reputation: 20,955

Post » Wed Jan 08, 2014 7:00 pm

Ok, thank you for the input. I'm really stumped then. All my drivers are up to date and I've done a clean reinstall of construct 2 with no effect. I did more testing in debug mode with events that for example when you press A on the controller a global variable changes. It's just not accepting any input at all in node-webkit preview or export but it's working in chrome when I do the exact same thing. It's also concerning that I replicated the results on 2 different computers. Maybe I'll go pick up another controller and see if it will make any difference.
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: mihirolover, Tjums and 14 guests