[Gave Up] IAP Amazon/Google Play/Chrome Web not working

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Tue Dec 22, 2015 11:30 pm

Problem Description
The IAP for Google Play and Chrome Web store and Amazon packaged web app are not working as they should (or as I understand they should). The IAP returns false for 'is store available' in the Chrome Web store and Amazon web app and 'Has Product' is always returning false on Google Play. I've tried with iap testing true and false.

Attach a Capx
http://www.datainterlock.com/ConstructBugs/iapTest.capx

Image

Description of Capx

Simply attempts to connect to the IAP store and retrieve information and 'has product' status. A button is to allow the product to be purchased and a text object displays the results of the IAP connection.

.apx was compiled as webview using XDK.

Observed Result

Amazon Mobile Web
  • The result for 'is store available' = false.

Chrome Web Store
  • The result for 'is store available' = false.

Google Play prior to purchase
  • The result for 'is store available' = true.
  • On store listing success - all the the IAP fields return nothing.
  • Has product returns false.

Google Play after purchase
  • The result for 'is store available' = true.
  • On store listing success - iap.productName and iap.productPrice will have the correct product name and price. iap.appName and iap.appPrice return nothing.
  • Has product returns false.

Expected Result
Amazon store should be available.
Chrome Web store should be avaialble.
IAP should return true for hasProduct if the product has been purchased.

Operating System and Service Pack
Win 10 / Android Lolipop

Construct 2 Version ID
r219 / 64
Last edited by Fengist on Fri Mar 11, 2016 3:00 pm, edited 8 times in total.
B
15
S
5
Posts: 124
Reputation: 1,677

Post » Wed Dec 23, 2015 12:00 am

You don't see an issue with "is store available" running under on start of layout?
Image ImageImage
B
164
S
49
G
138
Posts: 7,963
Reputation: 91,892

Post » Wed Dec 23, 2015 12:58 am

Ummm no, why should it be? It's obviously getting the response, at least in Google Play. If I want to know if the app is paid for before I show my menu, it seems pretty logical that I should put it in the startup. And if I'm waiting for listing success it shouldn't matter.
B
15
S
5
Posts: 124
Reputation: 1,677

Post » Wed Dec 23, 2015 1:29 am

On start of layout only runs one tick, and you have no guarantee that your request will get there and back, let alone register in that time.
Image ImageImage
B
164
S
49
G
138
Posts: 7,963
Reputation: 91,892

Post » Wed Dec 23, 2015 1:58 am

Well, it should only take one tick. It's not like I should need to repeat it every tick. Is store available triggers an event. And it's not like you can make 'has product' wait for a response. It has no event to trigger.

As I said, it's finding the store (Google Play) and getting the listing. Has product is simply coming back false every time.

I don't get what you're saying. That this all has to be delayed somehow?


(This is with the product being purchased)
Image
Last edited by Fengist on Wed Dec 30, 2015 8:02 pm, edited 3 times in total.
B
15
S
5
Posts: 124
Reputation: 1,677

Post » Wed Dec 30, 2015 12:32 am

I realize it's the holidays and Ashley and the crew probably aren't around, but I've now been 3 months on a project that was finished in 2 weeks. But I can't sell the thing because I can't get IAP to work. So here I sit, regretting ever buying C2.

Could I get some answer as to whether this is a bug or if I'm doing something wrong (and what, not obscure guesses.)
B
15
S
5
Posts: 124
Reputation: 1,677

Post » Wed Dec 30, 2015 7:53 pm

And it's not working as an Amazon moble web app. I've uploaded it to my server, loaded it into the Amazon Mobile Web App tester and I'm getting Store Not Available.

And apparently store available for google play will return true on start of layout. But store listing may fail several times before it finally comes back true.

I've tried setting IAP testing to both true and false with the same results.
B
15
S
5
Posts: 124
Reputation: 1,677

Post » Tue Jan 05, 2016 10:57 pm

@Ashley, could I please get some response to this? I even sent an e-mail to support several days ago with no reply. Not being able to sell my product has stopped all work and makes me really, really regret buying C2. PLEASE.
B
15
S
5
Posts: 124
Reputation: 1,677

Post » Wed Jan 06, 2016 7:01 pm

This was posted while most of us were out on holidays over the festive season, and we normally ask for a few weeks to get round to reviewing reports. Please be patient! I should be reviewing more bug reports this week.
Scirra Founder
B
378
S
220
G
84
Posts: 23,868
Reputation: 188,111

Post » Wed Jan 06, 2016 7:57 pm

Thank you. I'm trying. Been trying to figure this out for over a month now. https://www.scirra.com/forum/viewtopic.php?t=164992
B
15
S
5
Posts: 124
Reputation: 1,677

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests