get a sprite to trace a shape?

Get help using Construct 2

Post » Wed Mar 27, 2013 3:38 am

It sounds really simple, and I know there is one easy thing of code out there, but I haven't been able to detect it and I'm getting frustrated and tired. I have a sprite that starts out at the top left of the layout, and his job is to just travel 300 pixels, then turn right. travel 300 pixels, turn right. Repeat this forever as long as the sun shines. I've tried distance traveled, I've tried functions, I've tried having it hit a wall, then the wall changes and in theory these all work, but it's 10:30 at night give me a break. ;p
B
6
Posts: 90
Reputation: 690

Post » Wed Mar 27, 2013 8:13 am

Here you go.

Two events, two instance variables (one is just there so you can toggle it on and off if you want). There might be a simpler way to do it but this seems to work well enough, and it's pretty easy to configure it to be an equilateral triangle or even a circle.

Takes me back to my Logo days, man :D
B
56
S
15
G
10
Posts: 910
Reputation: 11,942

Post » Thu Mar 28, 2013 1:02 am

AGH! I can't open the file you so generously provided for me! It says a file is missing, and it's done this before and I don't know how to correct it. ;(


That Logo language look interesting... I'll have to look into it.
B
6
Posts: 90
Reputation: 690

Post » Thu Mar 28, 2013 4:21 am

Just had to say AAAhhhhhh.... LOGO! So much time moving that little turtle around the screen....
B
49
S
11
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,418

Post » Thu Mar 28, 2013 8:10 am

Waffle, I'm not sure what the issue could be. I assume it's an issue on your side, so I suggest re-installing Construct, and make sure that you have the latest version.
B
56
S
15
G
10
Posts: 910
Reputation: 11,942

Post » Thu Mar 28, 2013 8:16 am

[QUOTE=WAFFLE OF WAR] AGH! I can't open the file you so generously provided for me! It says a file is missing, and it's done this before and I don't know how to correct it. ;(


That Logo language look interesting... I'll have to look into it.[/QUOTE]

It worked to me, i'm pretty sure you need to install Construct 123.2 beta
B
95
S
25
G
20
Posts: 3,052
Reputation: 22,613

Post » Sat Mar 30, 2013 2:58 am

I got it; thank you so much for the help!
B
6
Posts: 90
Reputation: 690


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests