Global objects and Layout switching really messed

Get help using Construct 2

Post » Fri Jan 17, 2014 3:10 am

So I followed the "Building a global user interface (UI)" tutorial on how to make an HUD that is global to the whole game. However. When I go from the beta stage to the map screen, which doesn't have the same layers as the beta stage, back to the beta stage, the following happens with all the layers I intended to be global:

The layers those HUD objects are on are supposed to be parallaxing at a rate of 0,0 but they act like they are 100,100.

What's the best way to have a global HUD? This method is obviously not as easy of a method as it first appeared.corlenbelspar2014-01-17 03:16:09
B
45
S
13
G
1
Posts: 236
Reputation: 4,010

Post » Fri Jan 17, 2014 9:16 am

Are you absolutely certain those objects are on the HUD layer?
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
137
S
31
G
87
Posts: 5,556
Reputation: 60,456

Post » Fri Jan 17, 2014 2:59 pm

They should be. It all works fine when I go to the layout with only the HUD for the first time. Then when I go to the map screen that has fewer layers than the beta level and go back to the beta level, it all goes wonky.
B
45
S
13
G
1
Posts: 236
Reputation: 4,010


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests

cron