Global Objects for UI

Get help using Construct 2

Post » Mon Oct 28, 2013 6:26 pm

I have a working UI system that loads the UI layout on the start of the game and then immediately goes to the main menu. I've created the same layers from the UI layout into every other layout so I can have full control over setting them invisible when I do/don't want to.

However, I've always had issues with these - switching layouts when I want the global objects to appear are always fine, but when I go to a layout and want the objects hidden, it doesn't always work. On the UI layout, I have a function that loads every single object into the correct layer, and I call this function on the start of every layout, as well (ie, Set "healthbar" to layer "UI", etc).

Am I doing something wrong?ome6a17172013-10-28 18:27:32
B
44
S
12
G
1
Posts: 545
Reputation: 4,271

Post » Mon Oct 28, 2013 7:30 pm

Place all your UI global objects in a family, then 'set Visible/Invisible'. Also use the family for 'set layer'.
B
12
S
3
G
4
Posts: 57
Reputation: 3,186

Post » Tue Oct 29, 2013 6:58 am

@Captain - thanks; all of the objects are on different layers. It's just strange that it's not staying on the proper layer to begin with...
B
44
S
12
G
1
Posts: 545
Reputation: 4,271


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: t redeemed t and 28 guests