Has Replace Object Been Added?

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sun Sep 01, 2013 8:18 am

I am wondering if replace object has been added in to the engine yet,and if so how do you use it properly?
GMO FOOD = DEATH
B
23
S
9
G
5
Posts: 567
Reputation: 6,378

Post » Sun Sep 01, 2013 9:54 am

In your event sheet simply right-click the object portion of an event and you will get an option on the menu that says replace object.
B
49
S
12
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,583

Post » Sun Sep 01, 2013 11:14 am

Or you can press 'R'

It works better if you select all you want replaced, and do them all at once. The behaviors and instance variables have to match between the old and new, so you may need to add them first.

Here is a tutorial on replacing an object with it's family, but it explains replacing pretty good.
If not using a family start with the 3rd paragraph under 'The Process'

https://www.scirra.com/tutorials/535/how-to-upgrade-an-object-to-a-family
B
233
S
62
G
33
Posts: 902
Reputation: 40,398

Post » Sun Sep 01, 2013 7:13 pm

@Paradox @BluePhaze thank you guys for helping me,I thought it was out i just couldnt find a straight anwser anywhere,thanks for clearing that up.
GMO FOOD = DEATH
B
23
S
9
G
5
Posts: 567
Reputation: 6,378

Post » Sun Sep 01, 2013 7:54 pm

The Replace we are referring to is in Events. If you meant replacing an Object itself, there is a tutorial with a bit of a Hack to do that..

https://www.scirra.com/tutorials/491/how-to-replace-objects-in-events

basically you cut all the events, replace the object with a new one that has the original's name, and paste the code back. the code still has the same name but is actually referencing the new object.
B
233
S
62
G
33
Posts: 902
Reputation: 40,398


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 26 guests