Help me build a PC from overclockers

Chat about anything not covered in these forums, but keep it civil!

Post » Fri Feb 25, 2011 11:06 am

I'm struggling to work out if anything fits! If anyone can help and give recommendations would be appreciated! My computer atm is failing.

Total budget 600, but can go higher if necessary. I already have:

Windows 7 64bit Mega edition or whatever it's called
500GB HDD for my films and music.

I'll be using it for the odd game (not really, just L4D2 is my fav) but I'm not really super interesting it it being bleeding edge for new games, just so I can play games OK.

I need:

Case
Motherboard
Power supply
SSD, 64GB+, to install OS on.
Graphics Card
Ram
Keyboard + mouse (mine atm are the round plugs, I'm guessing I need new ones?)

I already have a PCI soundcard, and 2x Samsung monitors.

MOB : 80
http://www.overclockers.co.uk/showprodu ... ubcat=1782

Processor: 155 AMD (comes with heatsink and fan)
http://www.overclockers.co.uk/showprodu ... ubcat=1944

Memory 8GB: 120
http://www.overclockers.co.uk/showprodu ... ubcat=1387

Gfx: 90
http://www.overclockers.co.uk/showprodu ... =GX-149-XF

Total so far is 440, is this looking along the right lines? All from overclockers if possible, next day delivery :D
Image Image
Scirra Founder
B
125
S
37
G
25
Posts: 3,945
Reputation: 44,922

Post » Fri Feb 25, 2011 11:15 am

Image Image
Scirra Founder
B
125
S
37
G
25
Posts: 3,945
Reputation: 44,922


Post » Fri Feb 25, 2011 4:26 pm

I have pretty much the exact same pc. Except I have a 5750.
B
25
S
3
G
6
Posts: 1,197
Reputation: 5,620

Post » Fri Feb 25, 2011 5:04 pm

You happy with it?
Image Image
Scirra Founder
B
125
S
37
G
25
Posts: 3,945
Reputation: 44,922

Post » Fri Feb 25, 2011 7:55 pm

Yup, really fast. Can run anything maxed at 1080p.
B
25
S
3
G
6
Posts: 1,197
Reputation: 5,620

Post » Sat Feb 26, 2011 12:04 am

Why not get a 6000 series Radeon?
B
4
S
1
G
1
Posts: 63
Reputation: 776

Post » Sat Feb 26, 2011 1:00 am

Not too worried about getting super mega high end stuff so would rather save the extra 100 tbh 8)
Image Image
Scirra Founder
B
125
S
37
G
25
Posts: 3,945
Reputation: 44,922

Post » Sat Feb 26, 2011 6:31 am

Is it okay to just get 4gb of ram for a gaming box? Would 8gb make any difference?
B
4
S
1
G
1
Posts: 63
Reputation: 776

Post » Sat Feb 26, 2011 5:32 pm

4GB is fine imo, I just got 8GB because it was in a special deal bundle.

Got it up and running just now, it scores 7.4/7.9 on winows rating!
Image Image
Scirra Founder
B
125
S
37
G
25
Posts: 3,945
Reputation: 44,922

Next

Return to Open Topic

Who is online

Users browsing this forum: BeastGLKII12 and 5 guests