Help needed to create Layer based Menu

Get help using Construct 2

Post » Mon Jan 28, 2013 7:19 pm

Hi, I'm a nood to C2.
Done a lot of HTML in my time.
With Notepad, not with those fancy Editors others use...

I have a Simple problem with C3.

I'm tryin to do menubutton, clicking of which displays a menu.
Rather simple (should be)...

I'm trying to do it like I would in HTML with divs, but using layers instead.

I have a layout with the menu sprite (ShowMenu) on layer 2 and the menu options (sprites) on layer 3.

My layer 3 has it's visibility set to Invisible and the buttons on it are set to Visible.

What I'm trying to do is:
Click on sprite to make layer 3 visible, thus showing the buttons on layer 3.

The event I built:
On left button Clicked on ShowMenu -> Set Layer 3 Visible.

Nothing happens...

The click works(I can replace the Set Layer... with something else and it will work).

So the question is:
Is there something wrong with Set Layer 3 Visible (broken?).
Or am I doing something fundamentally wrong?

Please, help a noob...



B
5
S
1
Posts: 18
Reputation: 436

Post » Mon Jan 28, 2013 7:20 pm

[QUOTE=Tumba]
I have a Simple problem with C3.
[/QUOTE]

C2, sorry.
B
5
S
1
Posts: 18
Reputation: 436

Post » Mon Jan 28, 2013 8:27 pm

B
13
S
4
G
3
Posts: 75
Reputation: 3,425

Post » Tue Jan 29, 2013 2:25 pm

Well, the layer not turning Invisible problem still remains.

I think I'm misunderstanding the concept of layers and what they can be used for.

I thought that I could just put some menu items on a layer and turn them visible or invisible by altering the layer visibility.
Seems that it doesn't work that way.

I'll just have to do it with object visibility directly then.

Thanks for the help anyway.

The link I got had a lot of good other advice how to create a title screen. So it was a great link!
B
5
S
1
Posts: 18
Reputation: 436


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dieblume86, Kagubro and 2 guests