Help test the new Gamepad object!

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Jan 30, 2014 2:41 pm

Firefox doesn't support gamepads yet. Try Chrome or Firefox Nightly.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Thu Jan 30, 2014 3:23 pm

[QUOTE=@Ashley] Firefox doesn't support gamepads yet. Try Chrome or Firefox Nightly.[/QUOTE]



Note: As of Firefox 24, the Gamepad API is available behind a preference. You can enable it by loading about:config and setting the dom.gamepad.enabled preference to true. Nightly and Aurora builds of Firefox have the API enabled by default. We expect to ship release builds with it similarly enabled in Firefox 28.


I tested with mine, firefox 26.

I enabled above and worked perfect with my xbox 360 controller.lennaert2014-01-30 15:24:21
Who dares wins
B
50
S
10
G
10
Posts: 1,728
Reputation: 12,867

Post » Thu Jan 30, 2014 9:30 pm

@lennaert
thank you, that's what I was looking for. I googled and it said that Firefox has support, but how to enable it. Oh that sneaky config page, of course.

Now it works nicely!! Yay!
At least the Trust one but I presume the Logitech one will also work.


Added gamepad control to my game and it feels so fun to control it with gamepad. :) It feels more like a game!
helena2014-01-30 21:37:13
B
48
S
13
G
4
Posts: 349
Reputation: 5,494

Post » Wed Feb 05, 2014 8:03 pm

anyone get PS3 controllers to work? I've tried using a wired PS3 controller and the MotioninJoy Gamepad Tool but can't get it to work with Construct 2 (works with other stuff like emulators though)
B
57
S
10
G
6
Posts: 455
Reputation: 8,530

Post » Wed Feb 05, 2014 8:13 pm

Playstation 3 controller is working here. I always used the MotioninJoy tool you're using with no problems, and I recently switched to 'Better DS3 tool'. Did you select the Xbox360 controls in the tool?Thijsku2014-02-05 20:13:28
B
21
S
6
G
3
Posts: 64
Reputation: 2,924

Post » Wed Feb 05, 2014 8:54 pm

@Thijsku Thank you!! The XBox360 setting did it for me and now it's working great
B
57
S
10
G
6
Posts: 455
Reputation: 8,530

Post » Thu Jun 12, 2014 2:12 pm

Seems the Xbox one controller does not work :( Its the only controller I have, is it something I'm doing wrong or is it because the drivers for it are so new?
B
3
Posts: 1
Reputation: 177

Post » Thu Jul 31, 2014 3:05 am

Message: Daedolon can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Hi,

I was working on a project (http://www.scirra.com/forum/plateformer ... 78999.html) and had to stop the development for 3 months. This project was using the gamepad and was working fine on Chrome and Firefox with my xBox controler.

However I started the development again and noticed that the movement for my characters was not working anymore. I noticed the bug comes from the axis on the left analog which seems to have been switched.

So before : left analog X axis > 50 was used to go left, while left analog Y axis > 50 was to go down. So the X axis was supposed to be the horizontal one and the Y axis was supposed to be the vertical one. Right now, this has been inverted and to go left, I need to check left analog Y axis > 50...
I can't check on Chrome because the game does not load for some reason but I wanted to know if this problem was coming from a Construct 2 update or a Firefox update ? And how to fix this. I'd like to avoid using inverted axis. (I'm using Firefox 31 and Construct 2 173 64bits on windows 8.1)

Thanks
B
10
S
2
Posts: 64
Reputation: 684

Post » Thu Jul 31, 2014 3:14 am

Daedolon wrote:Hi,

I was working on a project (http://www.scirra.com/forum/plateformer ... 78999.html) and had to stop the development for 3 months. This project was using the gamepad and was working fine on Chrome and Firefox with my xBox controler.

However I started the development again and noticed that the movement for my characters was not working anymore. I noticed the bug comes from the axis on the left analog which seems to have been switched.

So before : left analog X axis > 50 was used to go left, while left analog Y axis > 50 was to go down. So the X axis was supposed to be the horizontal one and the Y axis was supposed to be the vertical one. Right now, this has been inverted and to go left, I need to check left analog Y axis > 50...
I can't check on Chrome because the game does not load for some reason but I wanted to know if this problem was coming from a Construct 2 update or a Firefox update ? And how to fix this. I'd like to avoid using inverted axis. (I'm using Firefox 31 and Construct 2 173 64bits on windows 8.1)

Thanks



-50 for left, +50 for right, will work
My professional Royalty Free Music at Scirra Assets Store
--------------------------------
Specs: i5 2500, 16gb of ram, gtx 770, win 7, Focusrite Scarlett 8i6, Mackie mr8mk2, Alesis 320, browsing the net on chrome.
B
71
S
19
G
19
Posts: 1,919
Reputation: 16,910

Post » Thu Jul 31, 2014 7:45 am

Sorry, I made a mistake during my explanation. I meant Left analog X axis goes right, as you stated.
Anyway the problem is that 3 month ago, when I was using my xBox controler and I pressed right, my character was going right, when pressed left, it was going left, when pressing down, it was going down and when pressing top, it was going top.

3 months later, without touching the code, when I press left, it goes down, when I press right, it goes top, when I press top, it goes right and when I press down, it goes left.

The controls were fine 3 months ago, and today, it seems the X and Y axis got switched without me touching the code at all.

Edit : Ok so I created a new project with a simple platform behavior sprite with right and left detection only. The problem comes from Firefox 31 which inverted the X and Y axis... I tested on chrome and it works fine.
I hope this will be corrected in next version...
B
10
S
2
Posts: 64
Reputation: 684

PreviousNext

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests