Help test the new Gamepad object!

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Jul 31, 2014 7:56 am

I've run into the same problem, I guess it is a Firefox issue.
I mainly use firefox for creating the game so the controls ended up being reversed in chrome.
B
6
G
1
Posts: 1
Reputation: 392

Post » Sat Aug 09, 2014 3:14 pm

They already opened a bug report for it on the mozilla website. But meanwhile for my project, it was a big problem since the game did not load on any other browsers except Firefox.
So I had to install a previous version of Firefox. I chose the 28 since it was the last I use as far as I remember.
So if other people need to test their games on Firefox with gamepad, avoid Firefox 31. Here is the link for other versions :

download.mozilla.org/?product=firefox-31.0-SSL&os=win&lang=en-US

Replace 31 by any version you want.
B
10
S
2
Posts: 64
Reputation: 684

Post » Sun Oct 18, 2015 9:10 pm

Hello I'm Usiing Firefix and the gamepad inputs are very badly ordered
how can i fix this?
B
2
Posts: 2
Reputation: 154

Post » Sun Oct 18, 2015 9:11 pm

Button X is acting like DPad Up stuff like that...
B
2
Posts: 2
Reputation: 154

Post » Sun Oct 18, 2015 9:43 pm

Seems the only real fix is having no default gamepad configuration. Instead, have the player set a default configuration when a gamepad is detected or whatever. S'what I'm doing for my games, at least :T
Image
B
225
S
27
G
13
Posts: 1,774
Reputation: 18,024

Post » Mon Aug 08, 2016 6:08 am

This is an old post, but I found that in firefox the axis don't take values from -100 to +100, instead they take values from 0 to +200. So to make your game playable for both chrome and firefox just add a global variable (ex. AnalogDebugNumber) and use it in your axis comparison like this:
Gamepad.Axis(0,0)-AnalogDebugNumber

if the player is using Chrome, set AnalogDebugNumber=0,
and if the player is using Firefox, set AnalogDebugNumber=100

I hope this helps someone.

P.S.
I don't know if there is an automatic way to check the browser the player is using but you can always let the player pick their browser in the game options and set the AnalogDebugNumber accordingly.
B
5
S
1
Posts: 2
Reputation: 354

Post » Mon Aug 08, 2016 9:37 am

@eddynardo You can check the used browser with the Browser object's "Name" expression for example.
https://www.scirra.com/manual/110/browser
B
103
S
27
G
15
Posts: 1,150
Reputation: 17,222

Post » Mon Aug 08, 2016 8:20 pm

@glerikud

unfortunately both firefox and chrome return the value Netscape
B
5
S
1
Posts: 2
Reputation: 354

Post » Tue Aug 09, 2016 10:22 am

This post is years old now and was only made for the very first testing of the initial Gamepad plugin. It's way out of date now, if you have any other issues you should probably start new threads. Closing this thread now.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,610

Previous

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests