Help with editor - error in saving or loading

For questions about using Classic.

Post » Tue Jan 29, 2013 6:29 pm

Hi, i have a little problem with my editor again. I had a break and now i looked again to my editor, but i found out that it didn't load.

please help me, i'll be really glad.

http://speedy.sh/SdQxj/alpha-0.3.1.cap
B
5
Posts: 22
Reputation: 494

Post » Tue Jan 29, 2013 11:37 pm

I'm lazy and don't want to deal with getting the SpriteFont.csx plugin needed to open your cap.

just explain exactly whats going on, or upload a different file without that plugin and i can help.
B
6
S
2
G
5
Posts: 249
Reputation: 2,323

Post » Wed Jan 30, 2013 6:10 pm

Ok thank for your reply.
http://speedy.sh/6B2kN/edit-woSpritefont.cap is the .cap without Spritefont.
B
5
Posts: 22
Reputation: 494

Post » Wed Jan 30, 2013 7:10 pm

If you mean that your menu won't appear then:

go to event 71. Right click the condition "Layer "menu" is visible". Select "Invert Condition." Now, in the action for this event change "Set Layer "menu" visible:Invisible" to "Visible" instead.

If you mean that you can't load files then...

in event 47, move the action "Array: Clear with 0" directly above the "Load Array" action.
B
7
S
2
Posts: 123
Reputation: 1,061

Post » Wed Jan 30, 2013 7:46 pm

hey crowtongue did you actually get the array to load? I went thru his code and did that, but the array still wont load.

you actually don't even need the clear array action, loading an array loads over everything.Bartosh2013-01-30 19:47:09
B
6
S
2
G
5
Posts: 249
Reputation: 2,323

Post » Wed Jan 30, 2013 7:51 pm

I thought I did! And.. I didn't. Let me take a look again.
B
7
S
2
Posts: 123
Reputation: 1,061

Post » Wed Jan 30, 2013 7:53 pm

Fixed it

the other file dialog conditions are saving the array before it can load
just come up with beter conditions in event 42/44/46

not leftclick on "nacti" or "uloz"

maby have a global value change to say if your saving or loading.

left click on "nacti" set global(saveload) to 1
left click on "uloz" set global(saveload) to 0

global (saveload)=1
file dialog ok
                  >save

global (saveload)=0
file dialog ok
                      >loadBartosh2013-01-30 21:32:06
B
6
S
2
G
5
Posts: 249
Reputation: 2,323

Post » Fri Feb 01, 2013 1:14 pm

Thanx a lot!
B
5
Posts: 22
Reputation: 494

Post » Tue Feb 05, 2013 4:09 pm

So... I'm sorry, i thinked that it works, but now i found out that i didn't works for me. Idk if i have somethink bad. Also, why when i'll save it, there is something..cwm - why i have roht there 2 points? Thanks.

screen of current cap: http://s9.postimage.org/bcqdb61ov/screen.png
B
5
Posts: 22
Reputation: 494

Post » Tue Feb 05, 2013 5:26 pm

whoops ...I forgot to tell you last time
the two points in the name is happening because in the first event,select file extention thing, you have ".cwm" as the extention, change that to just "cwm", it automatically adds the dot.

but you don't even need an extension for array files, it just helps with sorting.

I'm at work right now, I'll have another go at your .cap this evening.
B
6
S
2
G
5
Posts: 249
Reputation: 2,323

Next

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests