Help with origins and animations

Get help using Construct 2

Post » Thu Sep 29, 2011 6:32 pm

I'm in the still-a-complete-noob phase for C2, and I can't get animations working right. It's probably because of the origins for the sprites that are different sizes; I just don't know how to position them so that it doesn't freak out all over the place. Here's the cap if anyone wants to take a look at it:

http://db.tt/61FvHuSV

I appreciate any help. Hopefully I can adjust to the new program soon.
B
20
S
9
G
6
Posts: 607
Reputation: 6,112

Post » Thu Sep 29, 2011 6:37 pm

I'd suggest you to have some invisible sprite with the platformer behavior.
This will be the sprite you will be controlling, and add the animations in another sprite which position you set to the invisible sprite each tick.

The "controlling sprite" will be a "blank" sprite, but it won't get confused as either it is on ground or falling because of changing animations.

The "animation sprite" itself will be purely visual.

A bit like what's advised in CC really. I hope I'm being clear and you know what I mean.Kyatric2011-09-29 18:37:59
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Thu Sep 29, 2011 6:47 pm

Yeah, I know what you mean. I did that for a platformer in CC, but eventually got rid of it because everyone started saying it wasn't necessary. It didn't occur to me to try that this time. Thanks.
B
20
S
9
G
6
Posts: 607
Reputation: 6,112

Post » Thu Sep 29, 2011 6:50 pm

[QUOTE=SullyTheStrange] because everyone started saying it wasn't necessary.[/QUOTE]

Really ?
Funny, I thought the opposite and that in lots of cases it saved the day.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Thu Sep 29, 2011 6:55 pm

Yeah, using a rectangular invisible sprite with no animations as the "real" platformer is pretty standard practice in CC, and should be in C2 for the same reason. I'd disagree with whoever told you otherwise!
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,951
Reputation: 178,578

Post » Thu Sep 29, 2011 6:56 pm

Maybe I only heard one person say that and I believed them so I wouldn't have to do extra work. It's working fine now, thanks guys.
B
20
S
9
G
6
Posts: 607
Reputation: 6,112


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: WhosWho and 16 guests