Hidden features #6: Edit images in construct externally

Post your own tutorials, guides and demos.

Post » Sat Mar 07, 2009 5:07 pm

[size=150:4arpb0cu]To use this feature, navigate to C:\Program Files\Scirra\Construct and make a new folder called 'Images'[/size:4arpb0cu]

Right click on a frame in an animation and select 'Launch Explorer'



Windows explorer will launch with all your images exported as pngs, which you can drag drop into another program.


Once you are done editing them, save, and close the folder



Click yes and the images will be updated in Construct. The directory wont be cleared until you edit another image. Also, the feature is a bit experimental, and doesn't support adding additional frames.
B
4
S
2
G
5
Posts: 641
Reputation: 3,011

Post » Thu Mar 12, 2009 7:54 pm

This really helps... but how about a way to launch an external image editor from the internal image editor. That is where i feel im missing it the most.

Anyway... I love all these hidden features and #6 is a helpfull improvement
B
4
G
3
Posts: 46
Reputation: 992

Post » Sat Mar 14, 2009 8:57 am

The idea you have photoshop or whatever open in the background and you just drag and drop ;)
B
4
S
2
G
5
Posts: 641
Reputation: 3,011

Post » Thu Feb 11, 2010 9:37 pm

Fun fact: clicking 'launch explorer' in 0.99.82 crashes Construct.
B
4
G
4
Posts: 65
Reputation: 1,305

Post » Thu Feb 11, 2010 11:30 pm

It works fine for me.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Thu Feb 11, 2010 11:56 pm

Okay, now it doesn't. Strange. It was working a second ago, and all I did was add an image point to the image and now it's all crashy. I guess this needs to be tested further.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Fri Feb 12, 2010 6:14 pm

I have an other problem with this feature. It isn't exporting any images to the "Images" Directory. And it is not crashing here.

I use 0.99.82 too.
B
3
G
3
Posts: 33
Reputation: 941

Post » Sun Feb 28, 2010 10:13 pm

The crash seems to happen after you try to add image points. If you just add a sprite without doing anything it works fine.
Image Image
B
161
S
48
G
89
Posts: 7,347
Reputation: 66,249

Post » Thu Mar 04, 2010 4:31 pm

[quote="Tyrus":29h7gojn]I have an other problem with this feature. It isn't exporting any images to the "Images" Directory. And it is not crashing here.

I use 0.99.82 too.[/quote:29h7gojn]

Are you on Vista or Win7? If so, I've submitted the bug, the cause, and a proposed fix. Only issue is that Davo is the one the bug is assigned to...

https://sourceforge.net/tracker/index.p ... id=1003219
B
3
G
2
Posts: 27
Reputation: 729

Post » Sat Mar 06, 2010 11:29 am

I use Win 7 64bit.
B
3
G
3
Posts: 33
Reputation: 941

Next

Return to Your tutorials & example files

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests