How 2 change nw.js icon

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sun Jan 28, 2018 7:39 pm

TheRealDannyyy wrote:Tested using NW.js v0.27.2 and it works just fine. It's impossible to select a png-format for the game icon files so that can't be the issue. Maybe something is messed up inside your package.json file, please check if you have the line which specifies the use of the png/icon file ("icon": "icon-128.png").

Just to make things clear, NW.js is automatically applying the png/icon file when starting your game, it doesn't replace the source icon from the executable.
Meaning that you still need to use resource hacker in order to replace it completely (e.g. for distribution platforms that use it).


I'm currently running Construct 2 v.252 and NW.js 0.28. But I was referring specifically to the NW.exe icon (in the win32 and win64 export folder). The window titlebar icon and the taskbar icon are the ones in the project's "files"-folder.

I'm going to send our demo out to publishers/investors eventually and personally I think it looks a lot more professional to have the game icon in the folder, rather than the NW-icon. :) But from what I'm gathering changing the NW.exe icon can only be done through the resource hacker tool?
Currently working on "Unsung" - an open world platform adventure for PC and Consoles. follow me on Instagram :D
B
20
S
2
G
2
Posts: 54
Reputation: 1,310

Post » Mon Jan 29, 2018 5:00 am

g3nki wrote:I'm currently running Construct 2 v.252 and NW.js 0.28. But I was referring specifically to the NW.exe icon (in the win32 and win64 export folder). The window titlebar icon and the taskbar icon are the ones in the project's "files"-folder.

I'm going to send our demo out to publishers/investors eventually and personally I think it looks a lot more professional to have the game icon in the folder, rather than the NW-icon. :) But from what I'm gathering changing the NW.exe icon can only be done through the resource hacker tool?

Yeah the source icon is still not permanently being replaced, you will have to use Resource hacker.
You can find out how to do it in my Roundup, go to "How To: Set Your Own Application Icon".
ImageImageImage
B
77
S
29
G
78
Posts: 733
Reputation: 46,077

Post » Mon Feb 05, 2018 6:18 am

Thanks everyone 4 all, again. ;)
B
8
S
5
Posts: 4
Reputation: 865

Previous

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests