How do I access the copied sprite index ?

Just started using Construct 2? Post your questions here

Post » Fri Jul 18, 2014 12:45 pm

hi all
:? How do I access the copied sprite index from event sheet?

alike

i created 3 sprite named A, B, C . then copied sprite B & C

now i want

When Spirit (a) collision with (b (1))

then sprite (c 2) Destroy

:roll:
B
4
Posts: 16
Reputation: 222

Post » Fri Jul 18, 2014 1:05 pm

It would make more sense if you attached your capx to your post. We could look at it and see what exactly you mean by "copied sprite index".
I guess you're actually talking about several instances of several object types, but hard to be sure without that support.

If you have a look at the "How do I FAQ" there are several examples of "instances overlapping" as well as "Picking / selecting instances".

I hope this can help you, otherwise as mentioned, provide your current capx with as precise description to what you want to achieve as possible.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
294
S
117
G
96
Posts: 7,313
Reputation: 71,094

Post » Fri Jul 18, 2014 7:43 pm

i want when black sprite collision with blue sprite2(a) then sprite2(a) slowly remove and sprite2(b) do not delete

please see attachment .capx
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
4
Posts: 16
Reputation: 222

Post » Fri Jul 18, 2014 7:47 pm

Don't use a global, add an instance variable to the Sprite2 and check that instead.
ImageImageImage
B
71
S
22
G
249
Posts: 3,763
Reputation: 138,577

Post » Fri Jul 18, 2014 8:07 pm

how can i do that in C2 ?

Please fully explain because I do not know much
B
4
Posts: 16
Reputation: 222

Post » Fri Jul 18, 2014 8:15 pm

You should do the first three tutorials, as this is basic information you should know before starting anything.
https://www.scirra.com/tutorials/top
ImageImageImage
B
71
S
22
G
249
Posts: 3,763
Reputation: 138,577

Post » Fri Jul 18, 2014 8:43 pm

mr blackhornet i can add instance variable to the Sprite2 but I do not know how to solve this problem

if you know the answer Guide me

I read a lot of that links.
B
4
Posts: 16
Reputation: 222

Post » Fri Jul 18, 2014 8:47 pm

.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ImageImageImage
B
71
S
22
G
249
Posts: 3,763
Reputation: 138,577

Post » Fri Jul 18, 2014 9:05 pm

thanks
B
4
Posts: 16
Reputation: 222


Return to Beginner's Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests