How do I add up the value of variables overlapping a object

Get help using Construct 2

Post » Tue Dec 06, 2016 2:37 pm

I'm making a blackjack game and want so you can put money from the "bank" and put in the "pot" and want to show the value of all the money in the pot can anybody help me? And i have a capx file but i dont know how to attach it :cry:
B
5
Posts: 13
Reputation: 251

Post » Tue Dec 06, 2016 4:06 pm

Yes, we will need the .capx here.
Upload the .capx to Dropbox and share the link here.
(how-can-i-attach-a-capx-to-my-help-request_p934138?#p934138)
"We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."
- Albert Einstein
B
27
S
11
G
8
Posts: 528
Reputation: 7,091

Post » Tue Dec 06, 2016 4:08 pm

Message: spcsmrf can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Thanks so much for a quick response!
Here's the code:
https://goo[add dot here]gl/xfOClU
B
5
Posts: 13
Reputation: 251

Post » Tue Dec 06, 2016 4:54 pm

Here you go:
Download .capx

I commented the .capx. If you have any further questions, don't hesitate to ask.
"We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."
- Albert Einstein
B
27
S
11
G
8
Posts: 528
Reputation: 7,091

Post » Tue Dec 06, 2016 5:00 pm

Thank you so much :D
B
5
Posts: 13
Reputation: 251

Post » Tue Dec 06, 2016 5:03 pm

It says it is out of date but its up to date according to steam is it that the steam version is behind the standalone version?
B
5
Posts: 13
Reputation: 251

Post » Tue Dec 06, 2016 6:58 pm

Well, the version that I use is a beta version.
No idea how that works with Steam.
Either you'll have to download the beta via Steam or download the beta from the Official Download Page.
"We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."
- Albert Einstein
B
27
S
11
G
8
Posts: 528
Reputation: 7,091

Post » Tue Dec 06, 2016 7:03 pm

Ok gonna try that tomorow
B
5
Posts: 13
Reputation: 251

Post » Wed Dec 07, 2016 1:13 pm

It works really good but i need to replace the letters with sprites. Do i need to move all the properties manually or can you do it automatically?
B
5
Posts: 13
Reputation: 251

Post » Wed Dec 07, 2016 3:55 pm

spcsmrf wrote:i need to replace the letters with sprites

Alright, to do that, you need to do the following:
  1. Insert your sprites
  2. Add all sprites that contain money to a family, e.g. "money"
  3. Give the family an instance variable, e.g. "value" and the "Drag & Drop" behavior
  4. Replace "int(money.Text)" by "money.value"
  5. Obviously replace the "money" family in my .capx with the new family
Last edited by randomly on Wed Dec 07, 2016 6:42 pm, edited 1 time in total.
"We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them."
- Albert Einstein
B
27
S
11
G
8
Posts: 528
Reputation: 7,091

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 11 guests