How do I adding layer is performance killer ?

Get help using Construct 2

Post » Tue Jul 21, 2015 7:31 am

hi,
i just see it when you add layer the fsp drop from 55 to 42
and cpu usage from 17% to 35%
what goes wrong ?
B
46
S
16
G
8
Posts: 794
Reputation: 8,335

Post » Tue Jul 21, 2015 8:11 am

Here is a useful post from Ashley:

Layers have virtually no performance impact unless you:

1) add a shader effect
2) change the opacity from 100%
3) change the blend mode to something other than "normal"
4) enable "force own texture"

All of the above will force the layer to render to an intermediate texture, which has a memory and GPU fillrate overhead. Note parallax has no effect, it does not cause this.


We would probably need to see your .capx to see what is really going on.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
136
S
31
G
87
Posts: 5,496
Reputation: 60,278

Post » Tue Jul 21, 2015 9:37 am

@zenox98
i don't use any of these effects ...
B
46
S
16
G
8
Posts: 794
Reputation: 8,335

Post » Tue Jul 21, 2015 9:42 am

zenox98 wrote:Here is a useful post from Ashley:

Layers have virtually no performance impact unless you:

1) add a shader effect
2) change the opacity from 100%
3) change the blend mode to something other than "normal"
4) enable "force own texture"

All of the above will force the layer to render to an intermediate texture, which has a memory and GPU fillrate overhead. Note parallax has no effect, it does not cause this.


We would probably need to see your .capx to see what is really going on.


can i pm you (and send you the capx)
thanks
B
46
S
16
G
8
Posts: 794
Reputation: 8,335

Post » Tue Jul 21, 2015 11:04 am

Sorry, no.

Have you tried the built-in debugger to see what is happeining?
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
136
S
31
G
87
Posts: 5,496
Reputation: 60,278

Post » Tue Jul 21, 2015 1:35 pm

zenox98 wrote:Sorry, no.

Have you tried the built-in debugger to see what is happeining?


here is the capx
you can see by your self that adding layer drop the fsp and increase cpu usage
https://www.dropbox.com/s/mi3araxir22y2 ... .capx?dl=0
B
46
S
16
G
8
Posts: 794
Reputation: 8,335

Post » Tue Jul 21, 2015 7:51 pm

up bump
B
46
S
16
G
8
Posts: 794
Reputation: 8,335

Post » Wed Jul 22, 2015 6:39 am

@all
any idea ? did any one try the capx and see that the simple adding layer kill the fsp and cpu usage?
B
46
S
16
G
8
Posts: 794
Reputation: 8,335


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dop2000 and 20 guests