How do I build one UI layer to rule them all?

Get help using Construct 2

Post » Sat Jun 04, 2016 9:42 pm

So let's say that I have a game, and I have like 50 different layouts ... but I want a single UI that is used globally amongst all 50 different layouts... how can i go about doing that?

Thanks!
Mike
B
5
S
2
Posts: 4
Reputation: 433

Post » Sat Jun 04, 2016 10:11 pm

What I know would fill a Book , what I don't know would fill a Library
B
37
S
12
G
29
Posts: 331
Reputation: 16,499

Post » Sun Jun 05, 2016 12:06 am

Thanks Granpa .. that got me to the answer I needed. I'm a little confused why all those layers and whatnot, when all you need to do really is create your HUD elements once on the 1st level ... and just set each element to global. I suppose as I grow in understanding of this tool, that document will make better sense to me then. Anyways -- thank you for your response.
B
5
S
2
Posts: 4
Reputation: 433

Post » Sun Jun 05, 2016 10:47 am

The tutorial is usefull for HUD, UI's, inventorys ... whatever one can think of.

You have a HUD that does not need to appear on the screen, dissapear, change positions ... whatever one can think of.

It just sits there for the whole game (i suppose). So yeah, make it global in the first level will do.
And if it is a not to complicated game, the HUD will stay clean on top.

But, pay a sec attention, if the HUD is layer 1 in the first level, and in some next level you need a layer more, and you start spawning on layer 1, you'l be back to complain that the HUB is not on top of everything.

This is why that advize, to have the same amount of layers in all levels, is a very good advize.
And to have a layer called "whatever you call your HUD layer" on top AND with the same layer number.
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,493
Reputation: 20,950


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Lancifer and 11 guests