How do I clear image memory?

Get help using Construct 2

Post » Fri Sep 18, 2015 2:56 pm

Can the project with the value of the memory use 54.9 mb crash because of lack of image memory?
Image
The fact is that even in the top smartphones running Android, after 14 levels of a black screen appears, and in this crash. Regardless of whether I start with the first level, or from the 15th story of the same.

It is strange that in the debugger image memory - unavailable
Image

I checked all the errors in the code should not be.

How to clear the image memory?
B
3
S
1
Posts: 5
Reputation: 575

Post » Fri Sep 18, 2015 3:01 pm

You can't manually clear image memory. C2 uses only what it needs for specific layout. When new layout is loaded then all not needed objects are released from the memory and new objects for next layouts are loaded.

Image memory in the debugger will only show if you use WebGL
ImageImageImageImage
B
157
S
64
G
41
Posts: 2,590
Reputation: 34,640

Post » Fri Sep 18, 2015 3:36 pm

i don't think the lack of memory the source of your issue, all recent phones have 2GB of RAM, which is used as graphic memory too.
What do you use to export your game? cocoonjs, intelXDK...? can you export a capx (i'll understand if you don't want to)?
B
8
S
1
Posts: 76
Reputation: 628

Post » Sat Sep 19, 2015 8:25 am

shinkan wrote:You can't manually clear image memory. C2 uses only what it needs for specific layout. When new layout is loaded then all not needed objects are released from the memory and new objects for next layouts are loaded.
Image memory in the debugger will only show if you use WebGL


Thanks for the info! Very helpful!

yapiiiii wrote:i don't think the lack of memory the source of your issue, all recent phones have 2GB of RAM, which is used as graphic memory too.
What do you use to export your game? cocoonjs, intelXDK...? can you export a capx (i'll understand if you don't want to)?


I also thought that the problem is not in this, but I checked everything several times. I do not know then what could be the problem.
This is what happens:
Image

It should be like this:

Image

I use TiledBackground
I exported through the cocoonjs canvas+
Unfortunately I can not give capx
B
3
S
1
Posts: 5
Reputation: 575

Post » Sat Sep 19, 2015 4:51 pm

ok, maybe try exporting with the intel XDK...
your problem is very strange ; for me, the only cause should be a problem in your events, or in the layouts
B
8
S
1
Posts: 76
Reputation: 628


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: varr and 5 guests