How do I Create automatic doors?

Get help using Construct 2

Post » Sun Sep 28, 2014 11:10 pm

If you download the example on the first page you'll see that it works..
if you don't have the latest beta the download link is at the bottom of this page..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sun Sep 28, 2014 11:14 pm

if you download my capx you will see that it DOES NOT work. at least not in my capx file...
B
7
S
2
Posts: 66
Reputation: 720

Post » Sun Sep 28, 2014 11:15 pm

I've modified my event to alway pick only nearest doors to the player.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ImageImageImageImage
B
157
S
66
G
41
Posts: 2,599
Reputation: 34,825

Post » Sun Sep 28, 2014 11:22 pm

that works!
THANK YOU VERY MUCH!

sorry for being an ass about this been on it for hours now. this does what i want :)
thanks and sorry again!
B
7
S
2
Posts: 66
Reputation: 720

Post » Mon Sep 29, 2014 12:29 am

For each door
Do your distance check

I think that will fix everything hopefully.

Edit.
Didn't see there were more pages :P

Glad to see it was fixed haha
B
28
S
8
G
1
Posts: 226
Reputation: 2,865

Post » Mon Sep 29, 2014 5:42 am

shinkan wrote:I've modified my event to alway pick only nearest doors to the player.


I'm sorry but I don't understand this image. Why do doors have platform behaviors and why are they simulating movement?
B
56
S
15
G
13
Posts: 826
Reputation: 17,645

Post » Mon Sep 29, 2014 9:02 am

that function is basically the same as distance_to_point or point_distance used by yoyogames which i shall never speek of again, this time i really mean it, sorry scirra did not mean to bring a rival company's name into this topic... won't happen again...
B
8
S
2
Posts: 134
Reputation: 1,001

Post » Mon Sep 29, 2014 12:51 pm

Tekniko wrote:
shinkan wrote:I've modified my event to alway pick only nearest doors to the player.


I'm sorry but I don't understand this image. Why do doors have platform behaviors and why are they simulating movement?


they don't, they have 8 way behavior and they simulate movement to move up and down, depending on where I need them^^
B
7
S
2
Posts: 66
Reputation: 720

Post » Mon Sep 29, 2014 1:57 pm

Using picking was mandatory, because a simple "Compare two values" does not pick anything, and it simply test the first door (IID = 0). Even worst, if the conditions were to be met, all doors would then open.

@shinkan solution is indeed the best !
B
69
S
28
G
24
Posts: 977
Reputation: 18,739

Post » Mon Sep 29, 2014 2:45 pm

Try this
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
250
S
39
G
15
Posts: 1,953
Reputation: 40,623

PreviousNext

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests