How do I create database and use it?

Get help using Construct 2

Post » Tue Jun 24, 2014 3:00 pm

I would like to create database with:
1 question,
3 answers (only 1 answer is correct)
level of difficulty (let's say 1 - 2 - 3)

Then I would like randomly pickup question + answers,
and those questions should not repeat during game session

so for example:

somebody choose difficulty level 1,
so he get random question from level 1

somebody choose difficulty level 2,
so he get random question from level 1 and level 2

and so on

Then user select answer,
and if it's okay, he get some points
B
18
S
7
G
1
Posts: 783
Reputation: 4,247

Post » Tue Jun 24, 2014 3:04 pm

Ohh, I did something like this the other month for a quiz game I'm making. Took ages, and that amount of data really slowed down C2.

I ended up using arrays, and in the end it worked great. I had some numbers shuffle at the start with no repetitions. Very hard to explain I'm afraid. What's your Skype? I'll send you my project. It might not be exactly what you want as I took out the shuffle part because of a feature of my game.
@bearboxmedia
www.bearboxmedia.com

Nintendo Wii U Developer using Construct 2
B
84
S
15
G
7
Posts: 991
Reputation: 11,231

Post » Tue Jun 24, 2014 4:05 pm

I just sent you PM
B
18
S
7
G
1
Posts: 783
Reputation: 4,247

Post » Thu Jun 26, 2014 9:53 pm

I hope I'm not being rude jumping in like this but I do have a similar question regarding arrays and databases but with sprites while keeping the memory usage under check too.
B
10
S
1
Posts: 69
Reputation: 641


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests