How do I create HUD icons to show where offscreen object are

Get help using Construct 2

Post » Thu Nov 05, 2015 12:31 am

thanks @newt

if you are dealing with multiple objects, do you have to discriminate by UID or is there a way to put the object and the indicator in a container so it only picks the relevant objects?
B
88
S
29
G
14
Posts: 1,158
Reputation: 15,011

Post » Thu Nov 05, 2015 1:51 am

Containers are great for that. I just have the indicator set position to the object when it is on screen.
Image ImageImage
B
168
S
50
G
164
Posts: 8,239
Reputation: 105,597

Post » Thu Nov 05, 2015 2:24 am

@newt ahh nice..thanks

what if your enemies are in a Family? I notice there's no way to add a container to the whole family... So if I add the indicator to each enemy container...

Then could you do:

If EnemyFamily is OnScreen etc... and would it pick the appropriate indicator (that's in it's container?)

EDIT: you can't add the same object to different containers.. so it seems I need separate objects for each enemy indicator?
B
88
S
29
G
14
Posts: 1,158
Reputation: 15,011

Post » Thu Nov 05, 2015 4:57 pm

@newt

I'm having a little trouble with the picking.. I've tried a couple different methods, neither fully work. It feels like I'm overlooking something.. can someone take a look?

Try spawning in 2 different enemies...(spacebar and ctrl)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/362 ... n_ind.capx
B
88
S
29
G
14
Posts: 1,158
Reputation: 15,011

Post » Thu Nov 05, 2015 6:19 pm

https://dl.dropboxusercontent.com/u/666 ... n_ind.capx

Containers don't play well with families.
I would suggest placing the enemies into a single object and using multiple instances/ frames.
Image ImageImage
B
168
S
50
G
164
Posts: 8,239
Reputation: 105,597

Post » Thu Nov 05, 2015 9:42 pm

thanks!
B
88
S
29
G
14
Posts: 1,158
Reputation: 15,011

Previous

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: RetrocadeMedia, sebrosen, Yahoo [Bot] and 31 guests