How do I: Default loading background black

Get help using Construct 2

Post » Fri Jun 12, 2015 2:07 pm

Hi,

I need to change the default loading screen background from black to white. The game needs to sit seamlessly into a white background website.

Now before you say 'create a custom preloading layout' I've done that, but there is always a black screen that loads before the preloading layout.

image here: dl.dropboxusercontent DOT com/u/3447537/preload DOT jpg
(apologies but I cannot show the game content)

It always shows the 'default' loading

am I missing something here? Is there a way I can just change the default loader background color?

Thanks
B
4
Posts: 18
Reputation: 230

Post » Fri Jun 12, 2015 2:31 pm

Yes, I would like to know that too. How do I upvote this question? lol
B
17
S
7
Posts: 277
Reputation: 2,514

Post » Sat Jun 13, 2015 10:28 am

anyone? this is super important :F
B
4
Posts: 18
Reputation: 230

Post » Sat Jun 13, 2015 11:47 am

Yes, you can. But not in Construct 2, but after you export the project.
1. Export your project to HTML5.
2. Open the exported index.html file with a text editor (I recommend Notepad++).
3. Find line 29:
Code: Select all
background: #000;

4. Change
Code: Select all
#000
to
Code: Select all
#fff

5. Save.

Image
Image

You can change the background color to any color. Look at HEX color codes (they are made of # and 3 characters)
B
32
S
7
G
4
Posts: 398
Reputation: 4,591

Post » Sat Jun 13, 2015 12:19 pm

grigrizljac wrote:[...]
You can change the background color to any color. Look at HEX color codes (they are made of # and 3 characters)


using only 3 characters (#RGB, where R,G,B represent the values for red green and blue respectively) limits the variety of colour you can have (3,360). I know it's not required for this post, but just for reference, you can make a colour like #RRGGBB which gives 16,581,120 different colour combinations.

NB: My maths on the permutation numbers may not be up to scratch. :P
Nothing goes unanswered!
B
24
S
5
G
1
Posts: 434
Reputation: 3,446

Post » Sat Jun 13, 2015 12:53 pm

Thanks for the post Grig - but if I am reading correctly that will just change the HTML pages background.

I need to change the background of the actual canvas the game loads in
B
4
Posts: 18
Reputation: 230

Post » Sat Jun 13, 2015 1:21 pm

Then you should look in C2Runtime and search for black, 000 or 000000
Nothing goes unanswered!
B
24
S
5
G
1
Posts: 434
Reputation: 3,446

Post » Mon Jun 15, 2015 6:58 am

Tried looking in C2Runtime & changed the only Black in there to "white" still no dice.

Any one?
B
4
Posts: 18
Reputation: 230

Post » Mon Jun 15, 2015 1:24 pm

OK - fixed it :D

I *think* it was when I Changed - <meta name="apple-mobile-web-app-status-bar-style" content="white" /> in index.html
B
4
Posts: 18
Reputation: 230


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: marcinkowski, Shenkai the ssj and 26 guests