How do I delete save game data

Get help using Construct 2

Post » Thu Mar 12, 2015 12:43 am

I just noticed that in the system actions, there's no action to erase/clear/delete the date in a save slot.

It seems fairly silly that Construct 2 wouldn't have it, so does anyone know if I missed it anywhere?

@Ashley If this isn't currently in Construct2, I think it'd be really good to make it into the 200th release.

Also how are global boolean variables not a thing yet? Come on, I saw posts about it dating back to 2011.
The moderators are corrupt and ban for no reason, especially that condescending neckbeard asshole Kyatric. The forums are filled with fanboys.
Banned User
B
22
S
7
G
1
Posts: 558
Reputation: 2,925

Post » Fri Mar 13, 2015 1:14 pm

The way players can delete saves is by deleting cookies. I think that by saving in the same slot you'll overwrite the old save so you can just overwrite all the old saves when the user selects new game or something, however deleting saves like this from inside a level wouldn't work...
Banned User
B
6
S
3
Posts: 105
Reputation: 1,170

Post » Fri Mar 13, 2015 1:14 pm

The way players can delete saves is by deleting cookies. I think that by saving in the same slot you'll overwrite the old save so you can just overwrite all the old saves when the user selects new game or something, however deleting saves like this from inside a level wouldn't work...
Banned User
B
6
S
3
Posts: 105
Reputation: 1,170

Post » Fri Mar 13, 2015 5:25 pm

@tarik00555

I don't want to delete all the same slots, just individual ones. And not by overwriting them either.
The moderators are corrupt and ban for no reason, especially that condescending neckbeard asshole Kyatric. The forums are filled with fanboys.
Banned User
B
22
S
7
G
1
Posts: 558
Reputation: 2,925

Post » Sat Mar 14, 2015 1:10 pm

You specify which slot you want to save in in the save action. I was just suggesting overwriting as there is no delete or clear slot action. You can try looking up tutorials about web storage as it does have actions to clear values and such. I personally haven't experimented with it, so I can't provide any concrete answer because I'll probably say something wrong.

Here's some helpful links abaout web storage:

https://www.youtube.com/watch?v=YKHfRpwsC6o

https://www.scirra.com/tutorials/266/we ... nformation
Banned User
B
6
S
3
Posts: 105
Reputation: 1,170

Post » Sat Mar 14, 2015 2:49 pm

Or just update data on that slot to empty figures
Need Sprites For Your Next Project?
100% Vector Animated Sprites
B
8
S
2
Posts: 170
Reputation: 1,086

Post » Sat Mar 14, 2015 8:38 pm

tarik00555 wrote:You specify which slot you want to save in in the save action. I was just suggesting overwriting as there is no delete or clear slot action. You can try looking up tutorials about web storage as it does have actions to clear values and such. I personally haven't experimented with it, so I can't provide any concrete answer because I'll probably say something wrong.

Here's some helpful links abaout web storage:

https://www.youtube.com/watch?v=YKHfRpwsC6o

https://www.scirra.com/tutorials/266/we ... nformation


Webstorage for saving values like High Scores, I doubt it can save the full state of the game. This is also off-topic.


desjardins2014 wrote:Or just update data on that slot to empty figures


You mean change the slot? Or what? "update data on that slot to empty figures", what does it even mean? With Save Slots you have the name of the slot and actions which either save or load it.

If you're saying to change the slot, how would anybody do that in-game without access to the engine.
And if it was possible, every time the slot get changed, storage in the HDD is being wasted since it's not getting deleted.


No point in replying unless you know how to literally delete the data on a slot, since it's what I was wondering and the thread topic.
The moderators are corrupt and ban for no reason, especially that condescending neckbeard asshole Kyatric. The forums are filled with fanboys.
Banned User
B
22
S
7
G
1
Posts: 558
Reputation: 2,925

Post » Sun Apr 26, 2015 4:31 pm

Hello I make a up to this topic because I have huge problem with the save/load in a slot and i want to know how to clear any save slot.

What I did : use the action : save game to slot "mysave" ; tried it and it worked great.

But since then, every time I press the button "run the layout" to test my gameplay, it load my save game which has saved a older version of my project. In case you were wondering I have erase all save and load action because of that. I feel like my project is totally screwed because whatever the layout, it always load the save game

I dont understand why there is no option to clear/delete/erase the slot "mysave"

I tried to clear all the cookie but that does not change anything.

Any guesses or am I really screxed up and need to restart my project (which would be a pain)
Check out the demo of my first C2 Game
https://www.scirra.com/arcade/other-gam ... n-demo-482
Follow me @84Gamestudio
B
16
S
5
G
2
Posts: 24
Reputation: 2,816

Post » Sun Apr 26, 2015 7:35 pm

Goomba wrote:Hello I make a up to this topic because I have huge problem with the save/load in a slot and i want to know how to clear any save slot.

What I did : use the action : save game to slot "mysave" ; tried it and it worked great.

But since then, every time I press the button "run the layout" to test my gameplay, it load my save game which has saved a older version of my project. In case you were wondering I have erase all save and load action because of that. I feel like my project is totally screwed because whatever the layout, it always load the save game

I dont understand why there is no option to clear/delete/erase the slot "mysave"

I tried to clear all the cookie but that does not change anything.

Any guesses or am I really screxed up and need to restart my project (which would be a pain)



First off: why do you have every layout loading a previous game?

Second, go into User/AppData/Local and there will be a folder there with the name of your game and in the folder are the save games. If you delete those you should be good to go.
The moderators are corrupt and ban for no reason, especially that condescending neckbeard asshole Kyatric. The forums are filled with fanboys.
Banned User
B
22
S
7
G
1
Posts: 558
Reputation: 2,925

Post » Sat May 02, 2015 8:34 pm

On the first : I found a code line on load complete.

On the second : thanks a lot that what i was looking for.
Check out the demo of my first C2 Game
https://www.scirra.com/arcade/other-gam ... n-demo-482
Follow me @84Gamestudio
B
16
S
5
G
2
Posts: 24
Reputation: 2,816

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: omnipaws, rexrainbow and 10 guests