How do I do climb down

Get help using Construct 2

Post » Sun Jul 17, 2016 10:23 pm

This is driving me nuts lol I thought it would be as simple as climbing up.
Soooo, everything works almost perfect, except in only two positions in which I use a ledge sprite, Player Controller is being set to another position. Yet, for every other same sprite everything its allright.

A gif to show the problem.
https://drive.google.com/file/d/0B27TG57JCwl_eS01YWpoM2J0WGM/view?usp=sharing

There's only 2 places in which that happens, in the rest of ledges everything its fine. I should mention that when positioning the sprite on the ledge(grabbing it), theres a difference of 40 pixels in Y that I had to adjust so it would work. cant figure out the reason why yet.
B
43
S
12
G
14
Posts: 488
Reputation: 10,570

Post » Mon Jul 18, 2016 10:39 pm

Shameless bump. Anyone with similar problem?
B
43
S
12
G
14
Posts: 488
Reputation: 10,570

Post » Tue Jul 19, 2016 10:48 pm

Last time I bump I promise! :D
Still having same issue which is weird, it happens only with two sprites. I realized that it happens in two sprites that follow the same condition, which is not having another solid below them ( a wall)
B
43
S
12
G
14
Posts: 488
Reputation: 10,570

Post » Wed Jul 20, 2016 11:26 pm

Found the solution. It was right in front of my eyes. All I had to do was replace a simple little line, and add a wait action for it to work. Now its all good and I can finally die in peace. Hahaha
B
43
S
12
G
14
Posts: 488
Reputation: 10,570

Post » Wed Jul 20, 2016 11:45 pm

That is a big step, coming
from
FraktalZero wrote:I could live with it ....

to
FraktalZero wrote:Now its all good
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,493
Reputation: 20,950

Post » Thu Jul 21, 2016 12:04 am

@99Instances2Go Hahaha yeah I've been fighting with it for days. Then I re-open your capx file and I realized that building step by step what I added I was actually doing one step wrong.
I was using set to position instead of just setting to x to position the Player sprite before dropping so the animation could follow perfectly. result: I was having mis-calculations.
The fix was really simple and I got 10 years older just by coming to that realization lol.

Thanks for your help though, I learned a lot. :)
B
43
S
12
G
14
Posts: 488
Reputation: 10,570

Previous

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: newt, totoe and 7 guests