How do I Fix my sound effects during wait periods?

Get help using Construct 2

Post » Tue Dec 09, 2014 10:08 pm

The issue I'm experiencing is distorted sound effects due to (I believe) the "Wait" action.

Everything in the screenshot below except "Play SlowdownStart..." and "Play SlowdownEnd..." works fine. The two sound effect actions do trigger, but I they play all distorted and go on far too long.

I believe the "Wait" action is causing them (or at least the first one) to be paused (yet still audible). I've tried making another condition for just the sound effects with no "Wait" in there, but that doesn't help either.

Any advice on how I can get these to play normally? Thanks!

Image
B
3
Posts: 8
Reputation: 193

Post » Tue Dec 09, 2014 10:30 pm

Add sub-event System Trigger Once While True.........Audio play....
B
67
S
24
G
7
Posts: 1,518
Reputation: 11,072

Post » Tue Dec 09, 2014 10:46 pm

Thank you for the response, Korbaach, but that doesn't seem to be working. I made the sub-event and moved that first "Play SlowdownStart..." there. But when the condition happened in the game, the sound effect didn't play. The second sound effect, which is still in the main event played, but the sound was messed up, even though it's occurring after the "Wait."

Any ideas?

Image
B
3
Posts: 8
Reputation: 193

Post » Tue Dec 09, 2014 10:59 pm

,,,,,,,,,,,,,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
67
S
24
G
7
Posts: 1,518
Reputation: 11,072

Post » Tue Dec 09, 2014 11:06 pm

OMG, finally! I've been trying to figure this thing out forever. Thank you so much!!!!

If I can bug you with one last question, can you explain why exactly this fixed my problem?

I can't tell you how happy I am to have that figured out. You rock!
B
3
Posts: 8
Reputation: 193

Post » Tue Dec 09, 2014 11:16 pm

ShipCollision=0
is not a trigger ..is condition..so basicly audio triggers every tick until ShipCollision=0 ..
with .. System Trigger Once While True ..audio play only once..simple :?
B
67
S
24
G
7
Posts: 1,518
Reputation: 11,072

Post » Tue Dec 09, 2014 11:25 pm

Gotcha. Thank you very much for the explanation. I really appreciate your help. :)
B
3
Posts: 8
Reputation: 193


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Lordshiva1948 and 12 guests