Page 1 of 1

How do I fix this "bug?" ?

PostPosted: Tue Dec 16, 2014 3:11 pm
by Lexball03
Hello, :)
I´m making a platform game, I have a problem and I dont know how to solve this:
I´m using two tiled background to simulate the floor. (I dont know if there is a better way to make this (and not repeat a sprite for all the layout.) This is my problem:

1. The sprite number 1, is a tiled background with solid behavior, where the player walks. It is on the Background (0) layer
Image
2. The sprite number 2, is tiled background ("the grass") and it is on a superior layer (3) and it has no behavior, it is only for cover the edge of the sprite 1. When I go to another layout, or restart the actual layout (because the player is dead or something), the sprite 2 dissapears or go to the bottom and I dont know why :(
Image
Could this be a bug?
I´m using tiled background because I need to repear the sprite all on the layout and I dont know how to make for repeating the sprite without repeating 1012937123245345 times the same sprite :(
Please help me! :)
Thaank you!

Re: How do I fix this "bug?" ?

PostPosted: Tue Dec 16, 2014 3:43 pm
by Lordshiva1948
If possible can you post your capx please so I can see what is going on or see this demo.

Re: How do I fix this "bug?" ?

PostPosted: Fri Dec 19, 2014 5:31 pm
by Lexball03
thank you @Lordshiva1948, but this is not the solution I was looking for because the grass is just a normal sprite and with that i cant repeat the sprite along the X axis =S!

Re: How do I fix this "bug?" ?

PostPosted: Fri Dec 19, 2014 6:32 pm
by Lordshiva1948
try adding line Grass sprite bring on forward layer or make your grass layer 2 instead 3