How do I get music to play on a non-default layout?

Get help using Construct 2

Post » Wed Jul 16, 2014 9:47 pm

I was thinking about posting this in bugs but I'll bet it's my incompetence that got me here.

Issue: I have 3 layouts, Loading -> Main -> Game
Loading has 0 sounds and then it goes to Main where a song plays (from music folder) and when the player clicks on the screen it stops the song by the tag and goes to the game screen where there is background music and sounds.
However when I start the process from the loading screen I only get the main menu music and no game sounds or background music when it starts up. When i start the preview from the game screen the music and game sounds are there.
If needed I can post my .capx but I haven't done that before so I figured I'd check if there was an obvious error first.

Edit: I found the fix for it, I just needed to preload everything during the loading screen it seems.
B
9
S
2
Posts: 37
Reputation: 729

Post » Thu Jul 17, 2014 11:30 am

You don't need to preload the sounds.
The new release will do this by default.

https://www.scirra.com/construct2/releases/r175
B
60
S
10
G
10
Posts: 1,013
Reputation: 9,155

Post » Sat Jul 19, 2014 3:39 am

A0Nasser wrote:You don't need to preload the sounds.
The new release will do this by default.

https://www.scirra.com/construct2/releases/r175


ah ok. Thanks for the link!
B
9
S
2
Posts: 37
Reputation: 729


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: fearfulelephants and 22 guests