How do I get my background image to stay where I insert it?

Get help using Construct 2

Post » Mon Mar 17, 2014 11:50 pm

I've created a background image for my game that perfectly lines up with the dimensions, but when I insert it into the game and set the image to "background" layer, it doesn't line up, and my image looks like it's fallen to the bottom of the screen. How do I get my image to stay where I insert it?
--

So Say We All
B
13
S
4
G
1
Posts: 37
Reputation: 1,320

Post » Mon Mar 17, 2014 11:56 pm

have you tried this¿¿

set a layer called background
click on the layer
look at the left side of your c2 look for something called "parallax" set it to 0,0
and then paste your background to the layer backgound and set the backgound image x&y to 0,0
and run it

let me know
B
23
S
6
G
3
Posts: 316
Reputation: 3,461

Post » Mon Mar 17, 2014 11:59 pm

Hi Luna. Still didn't work, and in any case, I don't want to turn off paralax.
--

So Say We All
B
13
S
4
G
1
Posts: 37
Reputation: 1,320

Post » Tue Mar 18, 2014 12:10 am

swordofsolace wrote:Hi Luna. Still didn't work, and in any case, I don't want to turn off paralax.

let me show you

this a the example from C2 i reccomend you to check them out (go to c2, new project, go down and check out the examples and templates)

download the .capx attached here :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
23
S
6
G
3
Posts: 316
Reputation: 3,461

Post » Tue Mar 18, 2014 12:20 am

My settings are the exact same, but for some reason the picture still ends up falling to the bottom.
--

So Say We All
B
13
S
4
G
1
Posts: 37
Reputation: 1,320

Post » Tue Mar 18, 2014 12:35 am

Did you put any behavior on it?is there a solid object on the bottom?
B
56
S
21
G
3
Posts: 602
Reputation: 6,612

Post » Tue Mar 18, 2014 12:52 am

The thing is, when I raise my inserted image well above the point I want it, the bottom of the image lines up fine, but now the top of the image is outside of the layout. The image is a .PNG and was created to the exact dimensions of the background, but it just won't fit for some reason.
--

So Say We All
B
13
S
4
G
1
Posts: 37
Reputation: 1,320

Post » Tue Mar 18, 2014 1:15 am

an image of what you are saying would be nice to help solving your, but If it's properties has the same position and size of the layout, and has no behavior such as paltform to fall out of the screen...So idk
B
56
S
21
G
3
Posts: 602
Reputation: 6,612

Post » Tue Mar 18, 2014 1:27 am

Yeah, I'm having a really hard time figuring out the problem you are describing.

Is your origin point in the center of the image? Is that causing issues?

There is a free program called JING that will allow you to easily take screen shots and quick videos and post them online to share. Maybe if we could get a better understanding it might help.
B
100
S
32
G
11
Posts: 1,552
Reputation: 21,612

Post » Tue Mar 18, 2014 1:33 am

Sure. I'll just upload a quick image I made in GIMP, because I'm not quite ready to display the background I want to use just yet :P

Here's how it looks in my editor, with the trees lined up to the plat: Image

Here's how it looks when I run it: Image
--

So Say We All
B
13
S
4
G
1
Posts: 37
Reputation: 1,320

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: amkp, sublimate and 10 guests