How do I get my save working

Get help using Construct 2

Post » Fri Jan 15, 2016 10:43 am

I'm trying to load a gamesave on the launch of the game and save after you died, but something's not working and I can't find the problem. This is the link for the project file /renesteeman.net/games/ArcadeMixV2/BUG/bug.capx

Thanks in advance!
Last edited by renesteeman on Fri Jan 15, 2016 11:19 am, edited 1 time in total.
B
7
Posts: 16
Reputation: 313

Post » Fri Jan 15, 2016 11:13 am

Unfortunately you can't post links directly yet. Try to describe you code here.
B
74
S
13
G
4
Posts: 1,005
Reputation: 8,051

Post » Fri Jan 15, 2016 11:22 am

On start of layout load game from slot Save1

On is alive = 0 and score > highscore set highscore to score and save game to slot Save1

Something like that (the highscore works great, but when you restart the page it's set to 0 again)
B
7
Posts: 16
Reputation: 313

Post » Fri Jan 15, 2016 11:24 am

Oh, and how can I connect my construct 2 steam license to my scirra profile?
B
7
Posts: 16
Reputation: 313

Post » Fri Jan 15, 2016 12:09 pm

Quick question.

Your .cap file is full of a lot of things. Which layout in particular are you trying to save in? Or is it all of them?
B
14
S
1
Posts: 65
Reputation: 732

Post » Fri Jan 15, 2016 12:33 pm

All of them, the highscores in particular, the game layouts are less important
B
7
Posts: 16
Reputation: 313

Post » Fri Jan 15, 2016 12:38 pm

renesteeman wrote:Oh, and how can I connect my construct 2 steam license to my scirra profile?


Email [email protected] and hopefully Scirra can organize that for you.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
85
Posts: 5,412
Reputation: 59,008

Post » Fri Jan 15, 2016 1:20 pm

renesteeman wrote:All of them, the highscores in particular, the game layouts are less important


The best thing to do is make all the objects in your game have the "Behavior:No Save" (The easiest way for this to work is to add all the objects, text fields and anything else you may have to Families and give them all the No Save Behavior.) on them as the "System:Save" and "System:Load" options save and load all objects, variables and layout stances.

Let's take an example of my game:

This Screen-shot is taken from the event-sheet that will SAVE the state of the player at the end of the Layout he/she just finished:
Image

And this Screen-shot is taken from the "Main Screen" of my game. It shows that it "System:Load"'s from the game save data it has stored from the previous layout:
Image

If you need any help feel free to PM me directly or just reply to this thread and I'll see what I can do with your file. :)
B
14
S
1
Posts: 65
Reputation: 732

Post » Fri Jan 15, 2016 9:37 pm

Thanks for all the help, I found out that my game actually did save and load, but just not when you would close it and reopen it. So I still need to find out how I can do that, I'm thinking about local storage, but I can't really work with it (and I'm on build r220). Is it possible to make something like on save complete store data in local save HIGHSCORES?

I really like this community, you really try to help everybody as fast and best as possible!
B
7
Posts: 16
Reputation: 313

Post » Sat Jan 16, 2016 8:22 pm

I got a save system working, it looks like on press S local saves set item savehome to highscorespikes and the load part that looks like on press L get item savehome . I just can't figure out how to set the local stored highscore to the gamehighscore.

Could somebody please help?
B
7
Posts: 16
Reputation: 313

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Artcadev, MadSpy, MaxxMunnn, oosyrag and 28 guests