How do I get text from clipboard ?

Get help using Construct 2

Post » Wed Sep 24, 2014 3:39 pm

is there any solution to perform copy/past from clipboard actions on a text object ?
B
12
S
6
Posts: 118
Reputation: 1,466

Post » Wed Sep 24, 2014 6:58 pm

You might need to make a plugin to do this.

https://www.google.com/search?q=javascr ... 2&ie=UTF-8
Developing Surolace, the survival role playing space game.

surolace-survival-role-playing-space-game_t116953
B
13
S
4
Posts: 303
Reputation: 1,705

Post » Wed Sep 24, 2014 7:03 pm

not on a text object, but if you set the text on a textbox, then copy/paste works as per normal... not a perfect solution but the best I've found.
B
7
S
3
G
1
Posts: 184
Reputation: 1,352

Post » Wed Sep 24, 2014 9:40 pm

rho wrote:not on a text object, but if you set the text on a textbox, then copy/paste works as per normal... not a perfect solution but the best I've found.



the problem is that i'm making the text as and intermediat for textbox , because i'm making the textbox to read-only mode because i don't want the default android keyboard to show and resize my app.
B
12
S
6
Posts: 118
Reputation: 1,466

Post » Wed Sep 24, 2014 9:42 pm

Message: warville can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
skelooth wrote:You might need to make a plugin to do this.

https://www.google.com/search?q=javascr ... 2&ie=UTF-8


thank you , but i know i could get Js to do it , but the problem is i don't know how to make plugins , because i'm an artist mostly not a developer.
B
12
S
6
Posts: 118
Reputation: 1,466

Post » Wed Sep 24, 2014 9:46 pm

Eh, it's pretty easy. If you're good at describing requirements I'll make one for you real quick. Hopefully the good karma will get my answers helped too :)

I'm just not sure where to put the variable so it's accessible, so let me know how it's going to be used.

What if I made a behavior for text objects that reacted to a "update to clipboard contents" action?
Developing Surolace, the survival role playing space game.

surolace-survival-role-playing-space-game_t116953
B
13
S
4
Posts: 303
Reputation: 1,705

Post » Wed Sep 24, 2014 10:03 pm

skelooth wrote:Eh, it's pretty easy. If you're good at describing requirements I'll make one for you real quick. Hopefully the good karma will get my answers helped too :)

I'm just not sure where to put the variable so it's accessible, so let me know how it's going to be used.

What if I made a behavior for text objects that reacted to a "update to clipboard contents" action?



oh that's exciting , maybe you just make it separate plugin , that doesn't have visual object , this plugin gives you 1 value : maybe name it textclip. this value returned by the plugin is the text in the clipboard , if there is a text , and not picture or somthing else. and perform one action set text to clipboard. i know this isn't gonna be very usefull to many people. it's a good idea maybe somepeople going to need it.

but i have a question for you please , for sure you know more than me you might have the answer.
i want to prevent the default mobile keyboard from showing when textbox gain focus i don't need the android onscreen keyboard. i found on internet that it can be done with ( onFocus=blure ) inside the input tags but in construct 2 i don't know how to apply it.
B
12
S
6
Posts: 118
Reputation: 1,466

Post » Wed Sep 24, 2014 10:32 pm

What if you just use a text object and use the set/get value method, instead of a form control. No keyboard or user focus involved
Developing Surolace, the survival role playing space game.

surolace-survival-role-playing-space-game_t116953
B
13
S
4
Posts: 303
Reputation: 1,705

Post » Wed Sep 24, 2014 11:03 pm

no it's not possible for my case , i need all the textbox feature scroll down, append text , make new line, copy/past ....
when i set it to read-only mode i lose almost features. thats why i'm trying to keep it write and read more with preventing the keyboard to show , because i have my own keyboard.
B
12
S
6
Posts: 118
Reputation: 1,466

Post » Wed Sep 24, 2014 11:39 pm

If you're trying to retain the native copy paste edit features with just overlaying a new keyboard, you're not going to be able to do it. You would need to crack open the android sdk etc and build it that way. As mentioned previously you can restrict the zooming with some meta information in the html document.

This is the best I can do for cross platform copy paste, but it will not solve the problem of the keyboard. It uses a method similar to things like CKEditor.

This plugin has native support for paste in only certrain browsers (internet explorer) and displays a dialog prompt for others.

I'll answer about blurring in another post
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Developing Surolace, the survival role playing space game.

surolace-survival-role-playing-space-game_t116953
B
13
S
4
Posts: 303
Reputation: 1,705

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dop2000, facecrime and 25 guests