How do I get the real image size ?

Get help using Construct 2

Post » Fri Nov 21, 2014 8:07 pm

Hi guys, if I draw in photoshop a 2000*200 pixel image...add it as sprite in cs2...it seems NOT to have the real size...but it seems to be overstreched...could that be ???


thanks
B
37
S
16
G
2
Posts: 447
Reputation: 4,860

Post » Fri Nov 21, 2014 10:47 pm

Hi @mariogamer. Are the two the same pixel density?
Image
B
9
S
3
G
1
Posts: 346
Reputation: 1,560

Post » Fri Nov 21, 2014 11:26 pm

How are you saving your image? and when you say it is stretched do you mean in the c2 image editor or in your layout?

also as a side note its not that good to have that big of images it will take up alot of memory.its recommended to try to break up you image into smaller pieces if you can. with sprites/textures it is always good to remember gfx cards like images that are the power of two(128,256,512,1024 and so on). so your image when exported when be seen as 2048x256. that can make memory use go up quickly so here are some links that may help you
https://www.scirra.com/tutorials/577/co ... imisations

https://www.scirra.com/blog/112/remembe ... our-memory
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Sat Nov 22, 2014 6:42 am

hi thanks :) I mean in the layout...as soon I create the sprite(loading it from my dektop for example) it apers to have NOT the real size...
B
37
S
16
G
2
Posts: 447
Reputation: 4,860

Post » Sat Nov 22, 2014 9:30 am

on the bottom left in the properties window with sprite selected it says Size push Make 1:1. it is above Initial viability and under behaviors
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Sat Nov 22, 2014 10:03 am

perfect...thanks a lot :)
B
37
S
16
G
2
Posts: 447
Reputation: 4,860

Post » Sat Nov 22, 2014 11:13 am

@volkiller730 , never realized that was there! Thank you :)
composer - multimedia artist
www.eli0s.com/en/
B
68
S
26
G
4
Posts: 1,146
Reputation: 9,649

Post » Sat Nov 22, 2014 12:22 pm

hmmmmm... I noticed now...if i click on that 1:1 it resizes all..but it looks blury...for me as graphic designer it seems NOt to be the original size...but bigger...thats why maybe it is blurry... hmmm ??!!!
B
37
S
16
G
2
Posts: 447
Reputation: 4,860

Post » Sat Nov 22, 2014 9:47 pm

@mariogamer 1:1 makes it the correct size after clicking look under common(under sprites name) there is a Size (under position) it will tell you the current size of your image . Large images can look blurry in editor if your zoomed out which im assuming your doing since your image is wider then most monitors try looking at it in preview or zooming in and out in editor. if that doesn't work if you dont mind sharing or PM the image so I can see the issue so i can more easy
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Apollo14, MaujDeveloper, totoe and 5 guests