How do i import 3D model?

For questions about using Classic.

Post » Sun May 15, 2011 6:30 am

I have been now looking trough many topics to find the answer but cant seem to find anything that could help me solve this problem...

So yeah, i tried newly out the nice examples from this topic
viewtopic.php?f=8&t=9506

It seems the main thing is to shoose the right path of the model in the properties after inserting the 3D object.
Now heres the problem, I make a new 3D object to recreate the same object with the visible 3D model in construct.
I put the same path for the model, but it wont show up...

Is this a bug, or do I have to download a missing addon to make it work?
B
43
S
9
G
5
Posts: 231
Reputation: 7,291

Post » Sun May 15, 2011 8:18 am

Did you add the texture file?
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Sun May 15, 2011 10:59 am

[quote="deadeye":2np5p505]Did you add the texture file?[/quote:2np5p505]


I borowed from chrisbrobs one of hes examples and cleaned all seemingly unnecesary functions.
When I type in the path of other existing object, it works.
But when I make a new 3D object even in this file and put the same path of the same 3D model that also has a texture then it doesnt works.
I cant seem to find in construct anything about texture for the model eather.


http://dl.dropbox.com/u/5214903/borrowed.zip

Sorry for the trouble, I really try my best to find the ansvers myself before i go ask but this one got me lost ^^;
B
43
S
9
G
5
Posts: 231
Reputation: 7,291

Post » Sun May 15, 2011 12:10 pm

Hi Miu3

Have you read the following posts?

Yarfapet's (3DShip)

[url:18bo75fx]http://www.scirra.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=7383&start=0&hilit=.obj#p57674[/url:18bo75fx]
Link to his cap:
[url:18bo75fx]http://dl.dropbox.com/u/10316081/3DShip.rar[/url:18bo75fx]

3d object tips-
[url:18bo75fx]http://www.scirra.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=7173&hilit=.obj#p56121[/url:18bo75fx]

I will download your cap and test it on my machine (what version Construct are you using?)
B
19
S
6
G
7
Posts: 1,206
Reputation: 7,300

Post » Sun May 15, 2011 2:49 pm

Oooooh my, Iam so blind and dump... there is actualy a texture folder that opens the picture editor for importing the texture.

It works now fine, thankyou verry much for the help :)
B
43
S
9
G
5
Posts: 231
Reputation: 7,291

Post » Sun May 15, 2011 3:12 pm

Hehe, no problem ;)
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest