How do I make a failure state in a text game

Get help using Construct 2

Post » Sun Jul 19, 2015 8:26 am

In my text game I want to create a failure state where you can press 'space' to continue the game. However, you need to press 'space' twice to continue. I have tried everything to fix this, including deleting the textbox, but I can't get it to work.
I've replaced 'space' with the left mouse button and it works fine, so I think it has something to do with the textbox.
Here is the .capx file: https://drive.google.com/open?id=0B-25g ... UdPWF9lTGs
B
10
S
3
G
1
Posts: 8
Reputation: 1,543

Post » Sun Jul 19, 2015 8:55 am

create group. continue and deactivate group
in group keyboard space bar (I think it is keystroke 32) add 1 to global variable spacebar
if spacebar = 2 then continue game
and deactivate group conitunue
if spacebar > 2 spacebar = 0
something like that


So when you want to use it, add activate group continue whereever applicable.
You think you can do these things, but you can't, Nemo!
Just keep reading.
Just keep learning.
B
65
S
16
G
9
Posts: 1,429
Reputation: 12,718

Post » Mon Jul 20, 2015 10:13 am

Can you make it as a .capx file? I have a hard time following.
B
10
S
3
G
1
Posts: 8
Reputation: 1,543

Post » Mon Jul 20, 2015 10:31 am

You think you can do these things, but you can't, Nemo!
Just keep reading.
Just keep learning.
B
65
S
16
G
9
Posts: 1,429
Reputation: 12,718

Post » Mon Jul 20, 2015 1:23 pm

It says I can't open it because you have the latest beta version.
B
10
S
3
G
1
Posts: 8
Reputation: 1,543

Post » Mon Jul 20, 2015 2:01 pm

You think you can do these things, but you can't, Nemo!
Just keep reading.
Just keep learning.
B
65
S
16
G
9
Posts: 1,429
Reputation: 12,718

Post » Mon Jul 20, 2015 2:06 pm

@HyphenSam If you don't want to upgrade your C2 version:
Just take his capx and extract it using something like winrar or 7-zip to a folder. Then in that folder open the caproj file with notepad/wordpad.
Then on the line
<saved-with-version>21000</saved-with-version>
Change that number to your version. If your version is 206 then the number should be 20600, if your version is 200 then change it to 20000, if 207 change to 20700, etc...
Image Image
B
25
S
14
G
139
Posts: 876
Reputation: 72,510

Post » Tue Jul 21, 2015 6:40 am

I have his capx file, but what do you mean by extracting? It's not in a .rar file or anything.
B
10
S
3
G
1
Posts: 8
Reputation: 1,543

Post » Tue Jul 21, 2015 7:28 am

just rename( Change a File Extension!!!) Example.capx to Example.rar
B
67
S
24
G
7
Posts: 1,518
Reputation: 11,072

Post » Tue Jul 21, 2015 7:44 am

Image
You think you can do these things, but you can't, Nemo!
Just keep reading.
Just keep learning.
B
65
S
16
G
9
Posts: 1,429
Reputation: 12,718


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: AnD4D and 21 guests