How do I Make a Loader for specific Layout

Get help using Construct 2

Post » Thu Sep 04, 2014 3:56 pm

Hello,

I have a big problem for loading my game ...

This is the problem :

I have create an open world with really big size, so when i'm starting the game it need to load this world size, so it's take time ... Between 5 and 10 seconds ( depend of the PC performance .

For make it "transparent" for the player i have decided to make a Loader Layout wich display picture like Name of game with percentage bar ... So the problem is when i start the game it correctly launch the Loader layout instantly but the percentage bar set it's completly load and you can clik anywhere for go to the next layout ... This is cool and what i need ... But the problem is when the player click for go to the next layout it's load it and you have to wait the 5 ~ 10 seconds ... So i think the loader layout load only the First Layout but no all other ...

I would like to know if there is a way for load this big world like in some game when you launch a new game a Screen appear with a picture and a loading bar like

Image

If someone have an idea thank you ! =)

( Edit : Forget to say i'm using Node-WebKit plateform )
B
21
S
9
G
3
Posts: 70
Reputation: 2,722

Post » Fri Sep 05, 2014 11:13 am

Little Bump =)
B
21
S
9
G
3
Posts: 70
Reputation: 2,722

Post » Fri Sep 05, 2014 1:41 pm

Can you show me your eventsheet? Maybe i can help you :)
Creating games makes your imagination realized
B
14
S
4
G
1
Posts: 55
Reputation: 1,130

Post » Sat Sep 06, 2014 8:02 pm

@Regga354 Hello Regga sorry for the time =s ... This is cool you want to help me, but i've spend a lot of time and many work on the game so i can't share the sources =s ...

Is there anyone who know how to make a Loader please ? =s
B
21
S
9
G
3
Posts: 70
Reputation: 2,722

Post » Sun Sep 07, 2014 12:41 pm

Last Bump ='(
B
21
S
9
G
3
Posts: 70
Reputation: 2,722

Post » Sun Sep 07, 2014 12:49 pm

I've not used the Node-Webkit platform yet, but you could make a layer on top of all layers in the layout called LoadingScreen, and add the large picture to it with full opacity. Then you want to run a check when fully loaded, and then fade the image out so you can see the layout behind. Unfortunately I'm making my own game so I can't spend time learning the loading bar checks and don't quite know how those work, so you might want to check the Loading Bar documentation.
Founder of Jadelight Studio, Developer of Libertas Aedifex, regular C2 Help contributor and fan of ambient music and Star Wars.
B
12
S
4
Posts: 255
Reputation: 2,008

Post » Sun Sep 07, 2014 1:03 pm

oOScuByOo wrote:i can't share the sources =s ...

Why would you think people asking for your source? :roll: Normally people would asked for minimal capx or events that you're stuck with, even screenshot is fine if it's not complicated. You should be already attempting something so that you yourself knows what is the blocker for your progress. :?
B
28
S
8
G
4
Posts: 553
Reputation: 4,924

Post » Sun Sep 07, 2014 1:21 pm

@inquiesco : Thx for your answer, but i don't need to use the progress bar system, i can make it one with the Loader Layou by added a simple Action like for exemple "150 * loadingprogress", the problem i have is the Loader layout don't load The Next Layout ( Welcome Layout ) but he load the Loading layout ... =s

@DuckfaceNinja : I understand the problem and it wasn't a problem for me to share the Capx ... But not the complete capx ... So i don't know which part is needed =s
B
21
S
9
G
3
Posts: 70
Reputation: 2,722

Post » Sun Sep 07, 2014 1:24 pm

@oOScuByOo In that case, when loaded you can use System -> Go to layout.
Founder of Jadelight Studio, Developer of Libertas Aedifex, regular C2 Help contributor and fan of ambient music and Star Wars.
B
12
S
4
Posts: 255
Reputation: 2,008

Post » Sun Sep 07, 2014 1:32 pm

Image

Already Done but don't work this is the problem =s ...
B
21
S
9
G
3
Posts: 70
Reputation: 2,722

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dop2000 and 2 guests