How do I make a outline of sprite

Get help using Construct 2

Post » Sun Jan 20, 2013 9:28 pm

In flash game, I saw each object have it's outline once clicked or focuses.
How do I make same affect in C2 for sprite...???
Best regards
hoanganh172013-01-20 21:29:46
B
11
S
2
Posts: 73
Reputation: 1,438

Post » Sun Jan 20, 2013 11:06 pm

use photoshop ... Or try checking out C2 Fx base ( Never got a touch with it ) !
B
35
S
16
G
16
Posts: 2,222
Reputation: 16,589

Post » Mon Jan 21, 2013 2:47 am

@hoanganh17 I'm not sure what you mean do you have a link to the game?

If you mean when you click on a sprite it has a highlighted outline around it you could make two images. One representing what it looks like before it is clicked, and another with a outline around it. Then just do an image swap kind of like this button example:

http://www.scirra.com/forum/update-a-button-or-text-field_topic61410_post376958.html?KW=#376958

If it is a moving sprite you might have to pin them together, or use animation frames by setting on sprite clicked, or touched to set the outline animation.
B
50
S
11
G
8
Posts: 479
Reputation: 9,911

Post » Mon Jan 21, 2013 2:55 am

B
96
S
25
G
20
Posts: 3,053
Reputation: 22,640

Post » Mon Jan 21, 2013 10:35 am

No. I don't want to make image 2 times one for focus and one for other. Because in case my automation have hundreds of images, it make the loading get slowly..:).
I think there are way to outline sprite..like css3 without duplicate images.
Have you got solution...??? hoanganh172013-01-21 10:36:21
B
11
S
2
Posts: 73
Reputation: 1,438

Post » Mon Jan 21, 2013 10:40 am

@Joannesalfa
Thank, but how do I install this effect in C2...I never do it before...
B
11
S
2
Posts: 73
Reputation: 1,438

Post » Mon Jan 21, 2013 11:01 am

@Joannesalfa
Thank...I got it...same with behaviors or plugins
B
11
S
2
Posts: 73
Reputation: 1,438


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Mirlas, TELLES0808 and 22 guests