How do I make a select screen using buttons?

Get help using Construct 2

Post » Wed Jun 15, 2016 1:01 pm

Hi I'm making a 2D platforming game where you get to select your character but here's the thing I don't know how it works. Can someone tell me how to do the select screen with buttons
B
6
Posts: 15
Reputation: 282

Post » Wed Jun 15, 2016 1:08 pm

We probably need more information about how you expect your selection screen to work...

Have you got an example image you can post with a description about how it should work?

Most likely what you will need is simply a global variable that you can change based on the button clicks - the variable value can then be used to display the character you want to use - but without knowing more, that's about all I got.

~Sol
Tired of crappy file hosts that are crappy? Get DROPBOX - https://db.tt/uwjysXJF
Moderator
B
83
S
34
G
40
Posts: 3,032
Reputation: 30,474

Post » Wed Jun 15, 2016 3:09 pm

B
33
S
18
G
28
Posts: 2,493
Reputation: 20,950

Post » Wed Jun 15, 2016 3:51 pm

Message: DimondmanModder can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
https://plus.google.com/103883568044353 ... -ZDfi77fBA
B
6
Posts: 15
Reputation: 282

Post » Wed Jun 15, 2016 3:54 pm

SoldjahBoy wrote:We probably need more information about how you expect your selection screen to work...

Have you got an example image you can post with a description about how it should work?

Most likely what you will need is simply a global variable that you can change based on the button clicks - the variable value can then be used to display the character you want to use - but without knowing more, that's about all I got.

~Sol

Just check my google plus page its Dimondman_ Modder you can find a picture of my problem
B
6
Posts: 15
Reputation: 282

Post » Thu Jun 16, 2016 2:26 am

I checked, I can't see any picture there, just the same question you posted here.

Is it too hard to put the picture here?

~Sol
Tired of crappy file hosts that are crappy? Get DROPBOX - https://db.tt/uwjysXJF
Moderator
B
83
S
34
G
40
Posts: 3,032
Reputation: 30,474

Post » Thu Jun 16, 2016 2:13 pm

Message: DimondmanModder can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
https://plus.google.com/103883568044353 ... J2-6uOD_wE
B
6
Posts: 15
Reputation: 282

Post » Thu Jun 16, 2016 2:16 pm

SoldjahBoy wrote:I checked, I can't see any picture there, just the same question you posted here.

Is it too hard to put the picture here?

~Sol

yes because it wont show the full link try it again this time I shred the picture publicly
B
6
Posts: 15
Reputation: 282

Post » Thu Jun 16, 2016 2:42 pm

Ok download my capx file its on the leftside of this page

https://www.scirra.com/tutorials/5343/h ... -game-capx

Basically how I coded the start button is what you do to make menu's.
Check out my awesome Android Game releases https://play.google.com/store/apps/deve ... ames&hl=en
B
38
S
18
G
24
Posts: 681
Reputation: 16,613

Post » Thu Jun 16, 2016 7:07 pm

Message: DimondmanModder can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
PixelPower wrote:Ok download my capx file its on the leftside of this page

https://www.scirra.com/tutorials/5343/h ... -game-capx

Basically how I coded the start button is what you do to make menu's.


It wont open but I know how to do menus I just don't know how to do the character select thing where whoever you selected the game will spawn in the character you selected
B
6
Posts: 15
Reputation: 282

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: FacuLNF and 61 guests