Page 1 of 7

How do I make an Admob ad visible/show up? [SOLVED!]

PostPosted: Sat Feb 21, 2015 9:32 pm
by guannstar
Hello all, I have a slight problem... I'm having a little trouble trying to setup AdMob. When I try to preview/test my game to see if the ads show up, nothing shows up at all. Here's the steps I've done so far (do I have to make another object (if so, how?), am I missing something):

1. I've signed up and signed into the AdMob website.

2. I added Admob to my project

3. Then, I added my Ad unit ID/Banner ID into the AdMob properties.

4. I added a piece of code that says, "On start of layout" --> "Show banner ad Center...."

Image
Image

Also, will the AdMob ads show up in Run Layout/preview, or will they only show up after you export and build it?

Thanks,
guannstar

Re: How do I make Admob ad visible (it's not showing up at a

PostPosted: Sun Feb 22, 2015 12:33 am
by guannstar
Bump...

Re: How do I make Admob ad visible (it's not showing up at a

PostPosted: Sun Feb 22, 2015 1:49 am
by BouncyTrip
You can't preview banners because they only work on mobile.
Try to compile your game via Intel XDK and give it a test on an android device :)

*REMEMBER to activate "Admob" plugin in the Cordova Plugins section of Intel XDK

Re: How do I make Admob ad visible (it's not showing up at a

PostPosted: Sun Feb 22, 2015 4:17 am
by guannstar
Alright, thanks @BouncyTrip.

Re: How do I make Admob ad visible (it's not showing up at a

PostPosted: Mon Feb 23, 2015 7:02 pm
by guannstar
Hello all, I'm using Interstitial like @JLH1964 said in the "How do I utilize Admob in my games? Any EASY way?" post, but the Ads are still not showing up;( I don't know what else to do at this point.

1. I've signed up and signed into the AdMob website, and set up an Ad unit ID.
Image

2. I then added Admob to my project.

3. Then, I added my Ad unit ID/Banner ID into the AdMob object properties.
Image

4. Then, I added code to "Show Interstitial", with global variable/counter...
Image
Image
Image
Image

5. Then I exported from Construct2 with Cordova for Android.

6. Then, I opened Intel XDK, and started a new project.

7. Then I filled in everything in, like I'm supposed to do (i.e. the build settings, and icons, etc..... in the Crosswalk section)

8. Then, I finally added the extra Admob plugin using, "Get plugin from the Web"...
Image

I've read all the tutorial, and as far as I know, I did every I was supposed to do, but it's still not showing;( Please, can someone help me out (I've been going crazy trying to figure this out all week)?

Re: How do I make Admob ad visible (it's not showing up at a

PostPosted: Mon Feb 23, 2015 7:47 pm
by JLH1964
You have 'Test Mode' equal to TRUE. Set to FALSE for actual ads to show. Also, actual ads wont show in XDK but only on a device.

Good luck :)

Re: How do I make Admob ad visible (it's not showing up at a

PostPosted: Mon Feb 23, 2015 7:50 pm
by BouncyTrip
If you set test mode to false, google is going to ban your account for self visualizing ads

Re: How do I make Admob ad visible (it's not showing up at a

PostPosted: Mon Feb 23, 2015 7:52 pm
by BouncyTrip
At this point the only possible problem is the code.
Try to do a simple "on start of layout show interstitial"

Re: How do I make Admob ad visible (it's not showing up at a

PostPosted: Mon Feb 23, 2015 7:59 pm
by JLH1964
BouncyTrip wrote:At this point the only possible problem is the code.
Try to do a simple "on start of layout show interstitial"


Id recommend you don't. Google bans apps (and accounts) that show an ad instantly on launch. You can 'pre load' but not launch. The user has to interact in some manner before a 'legal' ad display.

Im also assuming the author is ready to list the app (its completed)? If not, then yes, use test ads.

Re: How do I make Admob ad visible (it's not showing up at a

PostPosted: Mon Feb 23, 2015 8:10 pm
by guannstar
Hey @JLH1964, I just tried it with "Test Mode" = False, and on a device (my Android v4.0.4 / GT=S7560M), and it still won't show up;( Will it simply not shows up on older devices like mine?