How do I make an iOS game without problems

Get help using Construct 2

Post » Mon Jan 11, 2016 8:15 pm

Hi, I am facing tons of problems since I decided to make a game for construct 2 for iphone. So I will list some of the problems I've faced that I can't understand why it is happening and I would really appreciate if you guys could help me somehow.
* I already tried Ejecta, Phonegap, Ludei and Intel XDK. The one who has proven to be the best is Intel XDK.
* I do have 2.000+ hours of construct, just saying so you guys know I am used to it.
* I am using an iphone 5s and an iphone 6, both on iOS 9.0 version, exporting for cordova and using Intel XDK to build the ios app
* This is the guide I use to export for cordova-ios [https://www.scirra.com/forum/tutorial-upload-your-ios-game-to-app-store-using-intel-xdk_t148447]
* I am not using complex code or anything that requires high processing

• When I open the game with the iphone silent switch on and after the loading bar I turn the switch off, the game sound gets buggy and weird, like if there's an effect to it.
• My whole project has a memory use of 33.4Mb and sometimes the game FPS drop for no reason, like if there's a inconsistency with the code building or adapting. When I say for no reason I mean it because I searched for any problem with the code, large images, opacity changing... I pretty much checked everything most guides about performance for mobile games in this forum talks about and it doesn't work.
• For some reason, sometimes, the game crashes and close itself. Simple as that.

I don't know if this is a construct 2 problem or Intel XDK/Phonegap/Ludei/Ejecta but I would like suggestions/solutions for some of my problems or even your guys feedback about your experience with making games with construct 2 for iOS. Anyway, the project is almost done and I can't make it available here like that, but I intend to send the whole project for well known users in the forum.
B
7
S
2
G
1
Posts: 38
Reputation: 917

Post » Tue Jan 12, 2016 9:23 pm

Did you follow all of the performance optimization steps?
https://www.ravenheart.ca/home
Company name changed to avoid Facebook-type shenanigans

"Someone once told me I bite off more than I can chew...

I told them I would rather choke on greatness than nibble on mediocrity."
B
22
S
6
G
1
Posts: 1,415
Reputation: 4,824

Post » Fri May 20, 2016 7:32 am

Hey guys. I'm curious about the Ejecta-VMWare option listed here:
https://www.scirra.com/tutorials/907/de ... e-easy-way

I don't have any i-Devices; I could borrow one for a maximum of one day maybe.

Now I downloaded Ejecta and I'm getting it setup on my PC.
I went to VMware's website: https://my.vmware.com/web/vmware/downloads
and look at this mess.

There are like 500 choices! From what I understand, I'm only supposed to get the

"VMWare Workstation" and "VMWare Player" ones.

Clicked on the Workstation and:

https://my.vmware.com/web/vmware/login

They want me to make an account and login so I click on register and:

https://my.vmware.com/web/vmware/registration

"Tell us about your department"
"Tell us about your company or organization"

What? So you're required to already be a business to be able to use VMWare?
I haven't completed this step yet.

Will the FREE TRIAL SUFFICE just to test my game?
Image Image Image
B
29
S
11
G
27
Posts: 735
Reputation: 17,012

Post » Fri May 20, 2016 12:49 pm

It should, I believe. I've only ever used the full VMWare business suite though.
https://www.ravenheart.ca/home
Company name changed to avoid Facebook-type shenanigans

"Someone once told me I bite off more than I can chew...

I told them I would rather choke on greatness than nibble on mediocrity."
B
22
S
6
G
1
Posts: 1,415
Reputation: 4,824


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: evillair, faulknermano, gamecorpstudio, marc254 and 18 guests