How do I make character select like crossy road?

Get help using Construct 2

Post » Fri Jun 05, 2015 4:44 pm

Ho everybody,

I'd like to add to my game a character select screen like crossy road, all sprite on a horizontal line and when you choose one, game starts with same level for all characters. Is It possible? Thanks.
B
9
S
1
Posts: 49
Reputation: 575

Post » Fri Jun 05, 2015 7:18 pm

Well, yes it's possible - you mean a swipe to select and zoom in/out - yes its possible. How different are the characters - is it basic things like the graphics and some numeric values or are there more fundamental differences ?
My tutorial through development blog is at http://myconstruct2dev.blogspot.co.uk/
B
12
S
3
Posts: 221
Reputation: 1,328

Post » Sat Jun 06, 2015 7:18 am

Characters are very similar... I 'd like that layout is always the same but character is replaced when choosed by the player.
B
9
S
1
Posts: 49
Reputation: 575

Post » Sat Jun 06, 2015 8:21 am

markuzz78 anything is possible if you carefully plan and code it C2 is out of this world. C2 does not cost much and you do not need to pay for any add on like G*** M**** and many others.
B
249
S
39
G
15
Posts: 1,952
Reputation: 40,586

Post » Sat Jun 06, 2015 11:53 am

It is very simple to do and can be done in many ways.

You can have a variable called "character" and make that each character have it's own number so 0 is a duck, 1 is a cow etc. So when you drag the character of your choice into the center of the screen you set the variable to that number.

So on start of layout check the variable "character" and spawn the character with that variable number.

Hard to explain but very very easy to do :D
B
54
S
23
G
12
Posts: 747
Reputation: 11,910

Post » Tue Jun 09, 2015 12:04 pm

Ok. thanks it was very clear. I made it!
B
9
S
1
Posts: 49
Reputation: 575

Post » Fri Aug 28, 2015 1:19 pm

Anonnymitet wrote:It is very simple to do and can be done in many ways.

You can have a variable called "character" and make that each character have it's own number so 0 is a duck, 1 is a cow etc. So when you drag the character of your choice into the center of the screen you set the variable to that number.

So on start of layout check the variable "character" and spawn the character with that variable number.

Hard to explain but very very easy to do :D


Good day,

Friend is how you send me the capx because I am not able to make the move to drag to select the player.

Thank you
I await answers

att,

Wellington
B
5
Posts: 1
Reputation: 227

Post » Fri Aug 28, 2015 2:09 pm

wtomtom this is how you could do it

Filename: Animals DragDrop

https://www.dropbox.com/s/7j2nsryey242z ... .capx?dl=0
B
249
S
39
G
15
Posts: 1,952
Reputation: 40,586


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: nahima and 9 guests