How do I make level selection menus?

Get help using Construct 2

Post » Fri Jul 12, 2013 4:38 am

I want to make a level selection menu. I know how to make them but my question is, is it possible so that if the player has not reached level 3, he cant click on the level 3 icon? I would also want to know how to make that be saved on the game file so that if the player comes back, he can select the one he stayed in.

I am planning to publish my game in HTML5 so the game has to be capable of saving that info on a cookie or something.
B
11
Posts: 8
Reputation: 398

Post » Fri Jul 12, 2013 4:40 am

I completely finished 5 levels that are fantastic, I hired graphic designers and sprite artists so my levels look way over the edge but my game is no good without actual level select menu.
B
11
Posts: 8
Reputation: 398

Post » Fri Jul 12, 2013 4:53 am

Um...Just make global variables for each level. "If player clicks on level 2 and level 1 is complete, go to level 2"
You can save these global variables using the storage object, or some other object...I cant remember but it's quite simple. Just look for a tutorial about saving and loading data.
B
10
S
3
G
3
Posts: 234
Reputation: 3,467

Post » Fri Jul 12, 2013 6:22 am

I managed to make the level selector using global variables. It was very simple. The thing is that I cant save them. I already tried looking and have found nothing of what i need. Its basically a "save" command so that when the game is opened, the global variables are still the same.
B
11
Posts: 8
Reputation: 398

Post » Fri Jul 12, 2013 8:11 am

Instead of global variables use webstorage, this way the saves last until the user cleares the browser cache. There should be plenty of information about it in the forum.
B
14
S
5
G
4
Posts: 107
Reputation: 4,788

Post » Fri Jul 12, 2013 9:23 am

Finally got it working. Thanks!
B
11
Posts: 8
Reputation: 398

Post » Fri Jul 12, 2013 11:38 am

@AlexKvazos

this could help aswel
https://www.scirra.com/tutorials/311/level-select
B
9
S
3
G
3
Posts: 70
Reputation: 1,990

Post » Fri Jul 12, 2013 5:06 pm

[QUOTE=mrPeanut] @AlexKvazos

this could help aswel
https://www.scirra.com/tutorials/311/level-select[/QUOTE]
Wow! Thats exactly what I used. I bookmarked it already. Level selection is essential on platform games. Thanks again!
B
11
Posts: 8
Reputation: 398


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: bbjGames, celstrider, jpstudio, Lordshiva1948, mekonbekon, menos30, newt, Youtopize and 11 guests